2024.03.19, Kedd
Elkészültek a látványtervek a megújuló Csokonai Színházhoz
A Csokonai Színház látványterve

Elkészültek a látványtervek a megújuló Csokonai Színházhoz

MTI

2019.06.24. 10:06 - Almási Krisztina

A debreceni intézmény felújításánál figyelembe veszik az épület műemléki jellegét is, a projekt keretében helyreállítják a homlokzatot és a bejáratot az árkád üvegezésével készítik el.

Hirdetés

Jövőre elkezdődhet a debreceni Csokonai Színház teljeskörű felújítása mintegy 6,3 milliárd forintból, várhatóan idén őszre elkészülnek a végleges kiviteli tervek.

A rekonstrukciót követően a jelenlegi 476 helyett 609 állandó és 66 ideiglenes férőhely várja majd a nézőket. A beruházás keretében ezen kívül:

  • helyreállítják a külső homlokzatot,
  • kicserélik a nyílászárókat,
  • a bejárat pedig az árkád üvegezésével egészül ki.

A színház belső terei, a nézőtér, az irodahelyiségek, raktárak és a színpadtechnika is teljesen megújul majd.

Gemza Péter, a színház igazgatója az intézmény évadzáró ülésén elmondta, hogy a színház megyei és régiós jelenléte évről évre egyre jelentősebb és ezt az építkezések miatti átmeneti időszakban tovább szeretnék erősíteni. A színház nyolc előadása műsoron marad a következő évadban is, miközben 14 új darabot visznek színre, köztük négy ősbemutatót láthat majd a közönség.


A Latinovits Színház félbemaradt felújítása is folytatódhat

Papp László, a város polgármestere elmondta, hogy elérhető közelségbe került a Latinovits Színház évekkel korábban félbemaradt épületének befejezése is. Az ezzel kapcsolatos, csaknem 13 millió eurós fejlesztés támogatási szerződését aláírták, és a közbeszerzési eljárást követően a tervek szerint 2020-ban kezdődhet a kivitelezés.

A megítélt forrásból a többi között befejeződhet a kamara- és a stúdiószínház kialakítása, és a közösségi terek belsőépítészeti munkáit is elvégzik. Az új teátrumban 2021-ben már színházi előadások lesznek.

 

A Latinovits Színház épülete (szinhaz.org)

 

Mi épül?Debrecenszínházfelújítás

Hírlevél

Hirdetés