2024.04.24, Szerda
Multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok épül Zalaegerszegen
Illusztráció (a sárvári sportcsarnok látványterve)

Multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok épül Zalaegerszegen

MTI

2019.06.29. 08:01 - Almási Krisztina

Az új létesítményt a meglévő, elavult csarnok mellett jön létre, melyet a megvalósulás után lebontanak és parkolóhelyeket alakítanak ki a helyén.

Hirdetés

Új, multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok épül Zalaegerszegen a Modern Városok Program keretében. Az új csarnok a sportágak közül a kosárlabdának ad majd otthont, ahol a szurkolók kulturált körülmények között vehetnek részt a mérkőzéseken.Az építkezés a tervek szerint 2022-ben kezdődik el, és 2024-re elkészül teljeskörűen az új csarnok.

A beruházás előkészítésére fordítható 715 millió forint a Zala Plaza melletti üres terület parkolóvá alakítását, valamint a közelben körforgalom megtervezését és új csomópont kialakítását is tartalmazza.


Az elavult helyett új csarnokot kap a város

A város jelenleg is rendelkezik egy ilyen létesítménnyel, azonban az 1980-ban épült, hőszigetelés nélküli sport- és rendezvénycsarnokban az elmúlt évtizedekben nem történt jelentős felújítás, a fűtésrendszere elavult, több helyen hiányoznak az üléshelyek és az akusztikája sem alkalmas színvonalas koncertek megtartására.

A régi épület nagy összegű ráfordítás után sem lenne alkalmas 21. századi feltételeknek megfelelő rendezvények megrendezésére, ezért új, multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok épül.

A mostani épületet – ha az új létesítmény elkészül a mögötte lévő területen – lebontják, és a helyén parkolókat alakítanak ki.

Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. vezetője arról beszélt, hogy a mostani csarnok nagy kihasználtsággal működik, viszont a sport- és kulturális rendezvények lebonyolításakor egyre keményebb technikai feltételeknek kell megfelelni, ezért nagy szükség van az új létesítményre.

Mi épül?ZalaegerszegsportcsarnoksportberuházásokModern városok program

Hírlevél

Hirdetés