2024.03.19, Kedd
Elkerülő úttal és új üzemcsarnokkal gazdagodott a bólyi ipari park
Illusztráció: a kecskeméti ipari park (kesz.hu)

Elkerülő úttal és új üzemcsarnokkal gazdagodott a bólyi ipari park

MTI

2019.08.15. 10:29 - Almási Krisztina

A csarnok a későbbiekben bővíthető lesz, az elkerülő út pedig segít csökkenteni a levegőszennyezést és zajterhelést a városközpontban.

Hirdetés

Elkészült a bólyi ipari park új üzemcsarnoka, valamint az ipari parkhoz vezető elkerülő út összesen mintegy 800 millió forintból. Ezt a két fejlesztést még két évvel ezelőtt beütemezték. A 2500 négyzetméter alapterületű új üzemcsarnokot bővíthető kiszolgálóhelyiségekkel alakították ki, a melegvíz-ellátást pedig ezentúl a geotermikus hőközpontra csatlakozva biztosítják.

Az ipari parkot megközelítő és a várost elkerülő, közel két kilométer hosszú elkerülő út megépítése is része volt a fejlesztésnek. A park így már közvetlenül csatlakozik az M60-as autópálya le- és felhajtójához és Bóly városához. Az 1825 méter hosszú elkerülő utat a helyi G-Plan Építő Kft. építette.

Az új út a bólyi városközpontban áthaladó teherforgalom problémájára is megoldást jelent, továbbá a zajterhelést és levegőszennyezést is csökkenti.

Az ipari park közel 60 hektáros területén 31 vállalkozás működik, ezek összesen több mint 1300 embernek biztosítanak munkahelyet. A bólyi fiatalok 85 százaléka a parkban működő vállalatoknál képzeli el jövőjét.

Mi épül?Bólyútépítéselkerülő útépítőipari cégekM60-asipari parkcsarnoképítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés