2023.06.02, Péntek
Fejlődik az egészségügy Sopronban: új rendelőintézet épül
Illusztráció (lokal.hu)

Fejlődik az egészségügy Sopronban: új rendelőintézet épül

magyarepitok.hu

2019.08.09. 10:11 - Almási Krisztina

Az intézményben számos felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő kap helyet, ezen kívül védőnői szolgálat és fogorvosi rendelők is a betegek rendelkezésére állnak majd.

Hirdetés

Sopronban egy kétemeletes rendelőintézet építése kezdődhet meg a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós és közbeszerzési adatokból. A létesítményt egy 2500 négyzetméteres telken alakítják ki a Selmeci utcában, az épület hasznos alapterülete 2020 négyzetméter lesz.

A beruházás keretében az alábbi egészségügyi helyiségeket alakítják ki:

  • 2 védőnői helyiség (8 védőnő részére),
  • 3 védőnői tanácsadó helyiség,
  • 5 gyermek háziorvosi rendelő,
  • 9 háziorvosi rendelő,
  • 4 fogászati rendelő,
  • valamint egy fogászati röntgenhelyiség.

A földszinti előtérben hozzák létre a tájékozódást, a korszerű betegirányítást biztosító információs pultot és a beteghívó egységet. Innen lesznek megközelíthetők a fogorvosi rendelők, illetve a védőnői tanácsadó helyiségek és két iroda. Az első emeleten hat darab háziorvosi rendelő és a szociális intézmény irodái kapnak helyet.

A második emeleten további három háziorvosi egység és a gyermekorvosi részleg rendelői lesznek. Minden rendelőcsoport külön várórészleggel rendelkezik majd, a gyermekrendelők rendelőnként külön-külön váróhelyiséget kapnak.


Napelemparkot is kap az épület

Az épület hátsó részében alakítják ki a betegforgalmat kiszolgáló lépcsőházat és a 13 személyes liftet. A harmadik a gépészeti helyiségek, a kazánház és gépészeti udvar lesz megtalálható.

A lapostetős épület belső vízelvezetéssel, bevilágító kupolákkal és 26 kW teljesítményű napelemparkkal készül el. A rendelőintézet körül mintegy 2000 négyzetméternyi burkolt út-, parkoló- és járdafelület létesül, 44 darab parkolóhellyel és kerékpártárolóval.

Mi épül?Sopronegészségügyegészségügyi fejlesztésháziorvosi rendelőrendelőintézet

Hírlevél

Hirdetés