2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Így született teljesen újjá Nyíregyháza elhanyagolt része
Fotók: Ke-Víz 21 Zrt.

Így született teljesen újjá Nyíregyháza elhanyagolt része

magyarepitok.hu

2019.08.29. 19:05 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében a Ke-Víz munkájával megvalósult többek közt az ivóvíz- és szennyvízhálózat, a kamerarendszer és a közvilágítás kiépítése, valamint játszóteret és KRESZ-parkot is kapott a terület.

Hirdetés

Hamarosan befejeződik Nyíregyháza Tiszavasvári úti laktanyáinak rehabilitációja több mint 1,1 milliárd forint értékben a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében. A fejlesztés több mint 16 hektárnyi területet foglal magába. A munkálatokról Erdős Tamás, a Ke-Víz projektvezetője számolt be lapunknak.

A beruházás részeként a volt parancsnoki épületet 800 négyzetméteres Technológiai Transzferközponttá alakították át. A munkaterületen közel 3000 négyzetméteren állagmegóvási munkálatokat is végeznek, valamint 15 darab épületet teljesen lebontottak. A projekt során közel egy kilométernyi utat, kisebb kiterjedésben kerékpárutat és járdát, valamint parkolókat hoztak létre.

A területen egy 4800 köbméteres záportározót is építettek. A fejlesztés ezen kívül tartalmazza:

  • a villamosenergia-ellátás és közvilágítás,
  • az ivóvíz- és szennyvízhálózat,
  • a térfigyelő kamerarendszer,
  • valamint a csapadévíz-elvezető csatorna kiépítését is.

 

A képre kattintva galéria nyílik!


Játszótérrel és KRESZ-parkkal újul meg a terület

A területen növénytelepítést is végeztek, melynek keretében 332 darab fát és több mint 13 ezer cserjét ültettek, valamint 72 ezer négyzetméteren füvesítés is történt. Ehhez kapcsolódóan kiépítették az automata öntözőrendszert több mint 1000 négyzetméteren.

A területen összesen 116 darab utcabútort, játékot és sporteszközt helyeztek el, valamint létrehoztak egy KRESZ-parkot és egy 620 négyzetméteres játszóteret.

A kivitelezési munkák jelenleg 95 %-os készültségnél tartanak, szeptember közepén elkészülnek a projekttel.

 

Galéria

Mi épül?Ke-Víz 21 Zrt.Nyíregyházabarnamezős beruházásokvárosrehabilitáció

Hírlevél

Hirdetés