2024.03.29, Péntek
Harmadik legnagyobb európai üzemét adta át a British American Tobacco Pécsen
Illusztráció: independent.co.uk

Harmadik legnagyobb európai üzemét adta át a British American Tobacco Pécsen

origo.hu, mti

2019.09.02. 14:21 - Szabó Ákos

7,5 milliárd forintos fejlesztéssel adott át új üzemet pécsi gyártókapacitását bővítve a világ egyik legnagyobb vállalata.

Hirdetés

Innovatív technológiákat alkalmaznak majd a baranyai dohányipart fejlesztő új British American Tobacco üzemben – derült ki a létesítmény hétfői átadóján. Az új üzem – mely egy 7,5 milliárd forintos beruházásban készült el – elsősorban exportra fog termelni füstmentes termékeket.s A korábbi fejlesztésekre építő beruházással a brit vezetésű nemzetközi dohányipari óriás Pécsen alakította ki harmadik legnagyobb európai gyárát - számol be az origo.hu a vállalat sajtóközleményére hivatkozva.

 

100 új munkahelyet teremtenek Baranyában

„Több okból is Pécset találtuk a legalkalmasabbnak erre a fejlesztésre. Az egyik az a széleskörű szakértelem, amellyel a magyar kollégák eddig három, most pedig már négy teljesen különböző típusú termék gyártását is lehetővé teszik" – hangsúlyozta Bernd Meyer, a BAT Európai és Észak-Afrikai Régió gyártásért felelős igazgatója kifejtette.

 

Az új gyártósor (mti)

Beszédében kitért arra, most egy gyártósor működik, de 2020 végéig további 5 gyártósor telepítését tervezik. A BAT a fejlesztéssorozat végére több mint 100 új munkahelyet teremt majd Pécsen.

Mi épül?üzemépítésüzemfejlesztésPécsinnováció

Hírlevél

Hirdetés