2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Teljesen bezöldül Szeged térképe: több park is megújul
Illusztráció (szeretlekmagyarorszag.hu)

Teljesen bezöldül Szeged térképe: több park is megújul

MTI

2019.09.23. 17:18 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében több mint 4200 virágot ültetnek, megújulnak a játszóterek és járdák, valamint tanösvényt is építenek.

Hirdetés

Több mint másfél milliárd forintból újul meg Szegeden a Stefánia és a Móra park, valamint a Roosevelt tér a HPQ Plus Kft. munkájával. A 28 ezer négyzetmétert érintő beruházással új zöldterületek jönnek létre, a már meglévők pedig megújulnak.

A Stefánia parkban szabadtéri fitneszeszközöket helyeznek el, továbbá megújulnak a játszóterek, a Roosevelt térre pedig integrált játszóeszközök kerülnek. A Móra park elavult szökőkútját elbontják, a helyén víztakarékos, fenntartható módon üzemelő látványosság – a szegediek szavazatai alapján több méterre feltörő vízoszlopokból álló vízjáték – épül.

A három közterületen 25 fát, 4700 cserjét, 370 évelő növényt és 4200 virágot ültetnek.

Szeged történelmének számos építészeti és régészeti emléke található a Belvárosban, ezek bemutatására helytörténeti tanösvényt építenek. A Belvárosi híd alatti vendéglátóhely területe is megújul.


Vízáteresztő burkolatot kapnak az utak

A három közterületen járdákat építenek és újítanak fel, a parki utak nyomvonala megváltozik, a felületek pedig gyöngykavics helyett könnyebben fenntartható, műgyantás kötőanyagú vízáteresztő burkolatot kapnak.

Kerékpártámaszokat, padokat, asztalokat és hulladékgyűjtőket is elhelyeznek, a közvilágítási lámpatesteket pedig korszerű, energiatakarékos, LED-es fényforrásokkal szerelik fel. A beruházás a tervek szerint 2020 második felében készül el.

Mi épül?Szegedközparkzöldterületeképítőipari cégekHPQ Plus Kft.

Hírlevél

Hirdetés