2023.10.03, Kedd

Hirdetés

Átadták a kaposvári ügyészség székházát
MTI/Varga György

Átadták a kaposvári ügyészség székházát

MTI

2019.10.30. 13:06 - Almási Krisztina

Az üvegborítású épület hatezer négyzetméteren teremti meg a szakterület korszerű feltételeit.

Hirdetés

Átadták a kaposvári ügyészségi székházat, amely csaknem négymilliárd forintból épült meg a Laterex Építő Zrt. és a Z-Pannon Kft. kivitelezésében. A régi, bőrgyógyászati épület bontása után körülbelül 500 tonna betonacélt és 3000 köbméter betont dolgoztak be az új épületbe. Az új ügyészség összterülete 6000 négyzetméter, a modern épületet üveggel borították.

A háromemeletes székházhoz 1400 négyzetméternyi zöldterületet, egy felszíni, 72 férőhelyes parkolót és egy 16 férőhelyes fedett kerékpártárolót is kialakítottak.

A létesítmény belső infrastruktúrája is megfelel a kor követelményeinek, a hardver- és szoftverfejlesztés minden eddigi eredménye megtalálható az épületben.

Az ünnepségen Polt Péter, legfőbb ügyész a beruházást az ügyészi szervezet megújítása szempontjából jelentős állomásnak neveztek. Hozzátette, hogy 2000 óta olyan infrastrukturális fejlődés folyik az ügyészi szervezetben, amely teljesen megújította a körülményeket.

A 115 irodahelyiséget magába foglaló, három ügyészi szervezetnek helyet adó épületben, ahol 124-en dolgoznak, modern kihallgató és előállító helyiségeket, hosszú távú tárolásra alkalmas irattárat és korszerű távkihallgató szobát is kialakítottak. Ezen kívül a létesítményben adott az alapvető az e-ügyintézés lehetősége, valamint az ügyészségi nyomozás minden feltétele rendelkezésre áll.

Az ügyészségi épület a 190 milliárd forintos Németh István Programnak a részeként valósult meg .

Mi épül?KaposvárközintézményekLATEREX Építő Zrt.Z-Pannon Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés