2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Az országban egyedülálló oktatási központ jött létre Zalaegerszegen
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az országban egyedülálló oktatási központ jött létre Zalaegerszegen

magyarepitok.hu

2019.10.11. 10:49 - Almási Krisztina

A Szabadics kivitelezésében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a 21. század legmodernebb technológiája lesz jelen a hazai oktatás és kutatás területén.

Hirdetés

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) közel egymilliárd forintból Innovációs és Tudásközpontot hozott létre az intézmény zalaegerszegi Gazdasági Karán. A fejlesztés a Szabadics Zrt. munkájával valósult meg. A projekt során olyan modern, üzleti környezetet szimuláló oktatási és szolgáltatói terek jöttek létre, amelyek a szakmai gyakorlati képzésekben kulcsfontosságúak lehetnek.

A ma átadott Innovációs és Tudásközpontban olyan egyedi és környezettudatos oktatási és tanulási környezetet alakítottak ki, amely biztosítja a versenyképes tudás megszerzését, illetve a piaci igényekre fókuszáló kutatási kapacitásokat. A smart és digitális megoldásokkal felszerelt új oktatási terek lehetőséget teremtenek arra, hogy a hallgatók kreativitását, üzleti gondolkodásmódját és digitális kompetenciáit is fejlessze.

A 21. század legmodernebb technológiája, a humanoid robot oktatási, kutatási és szolgáltatási területeken egyedülálló módon lesz jelen a jövőben a Tudásközpontban.

A képre kattintva galéria nyílik! (Fotók: Bernát Benjámin, magyarepitok.hu)

 

Az átadóünnepségen dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja hangsúlyozta, hogy a beruházásnak köszönhetően Zalaegerszeg még hangsúlyosabb szerepet fog betölteni a hazai innovációs térben, a Budapesti Gazdasági Egyetem pedig tovább tudja fokozni digitális törekvéseit és erősíteni gyakorlatorientált képzési kínálatát.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter az átadón kiemelte, hogy az innovációhoz nemcsak megfelelő környezetre és mérnökökre van szükség, de a közgazdászokra és - a robotika erkölcsi kérdései miatt - bölcsészekre is.

Az új innovatív megoldások hozzájárulnak az egyetem kutatási hálózatának bővüléshez, így az intézmény hozzájárulhat a zalai térség komplex fejlődéséhez.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Zalaegerszegoktatási beruházásinnováció

Hírlevél

Hirdetés