2023.02.07, Kedd

Hirdetés

Letették a kézi-Eb szegedi helyszínének az alapkövét
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Letették a kézi-Eb szegedi helyszínének az alapkövét

mti, magyarepitok.hu

2019.11.29. 11:11 - Hegedűs Gergely

A West Hungária Bau Kft. nem csupán egy 8300 férőhelyes sportcsarnokot hoz létre a Felső-Tisza Parton.

Hirdetés

Pénteken délelőtt Szegeden letették a 2022-es szlovák-magyar rendezésű férfi kézilabda-Eb egyik helyszíneként szolgáló sportcsarnok alapkövét. A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében a volt városi stadion helyén egy 8300 férőhelyes létesítmény jön létre, melynek paramétereit ebben a cikkünkben mutattuk be nemrég. A 28 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény a Hajós Építész Iroda Kft. tervei alapján valósul meg.

Kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában a sportcsarnok mellett többek közt egy kétpályás edzőcsarnok, valamint akadémiai célokkal egy kollégiumi részleg is megépül.


Kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az eseményen elmondta, a kormány célja, hogy Magyarország minél több kiemelt világversenynek adhasson otthont. Hozzátette: ez számos előnnyel jár az egyes sportágak és az egész ország számára.

"A teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak, emellett kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz" - mutatott rá az államtitkár.

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár


Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke úgy fogalmazott,

a csarnok elkészültekor, 2021 októberében a hatvanadik születésnapját ünneplő szegedi kézilabda rászolgált arra, hogy az ország legnagyobb és legmodernebb kézilabda célú csarnoka megépülhessen a Tisza-parti városban.

Bartók Csaba volt válogatott kézilabdázó, a Fidesz helyi szervezetének elnöke azt hangsúlyozta, Szeged jó úton halad, hogy Magyarország egyik sportfővárosa legyen. "Nyáron elkészült a Szent Gellért Fórum, amely nemcsak egy futballstadion, hanem valódi közösségi tér" - mondta. "A kézilabdacsarnok szomszédságában fedett uszoda épül, a Modern Városok Program keretében pedig két atlétikai centrumot is kialakítanak a városban."

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.SzegedsportcsarnoksportberuházásokBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Hajós Építész Iroda Kft.

Hírlevél