2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Célbaért a Merkbau által kivitelezett beruházás Sárváron
illusztráció - axial.hu

Célbaért a Merkbau által kivitelezett beruházás Sárváron

mti, magyarepitok.hu

2019.12.20. 10:43 - Hegedűs Gergely

Az Axiál szervizkapacitása 700 négyzetméterrel bővült, a műhelyben egyszerre négy kombájnt és négy 250 lóerős traktort tudnak majd javítani.

Hirdetés

Sárváron átadták az Axiál Kft. új telephelyét, amely a Merkbau Kft. generálkivitelezésében valósult meg. A mezőgazdasági, építőipari és anyagmozgató gépek értékesítésével, szervizelésével és alkatrész-ellátásával foglalkozó Axiál Kft. számára 1400 négyzetméternyi épület jött létre.


Kinőtték a szombathelyi telephelyet

A cég szervizkapacitása 700 négyzetméterrel bővült, a műhelyben egyszerre négy kombájnt és négy 250 lóerős traktort tudnak majd javítani. A műhely és a kétszintes fejépület mellett egy raktár is létrejött a Merkbau munkájának köszönhetően.

Az átadón Harsányi Zsolt, az Axiál ügyvezető igazgatója elmondta, azért építették a sárvári telephelyet, mert a szombathelyit kinőtték. Sárváron főként szervízeléssel foglalkoznak.

Kitért arra is, hogy a következő évben Baján alkatrészek tárolására alkalmas csarnokot szeretnének kialakítani.


Közel járnak a 80 milliárdos árbevételhez

A bajai székhelyű cégnek az országban 19 telephelye van. A 2011-ben elindított telephely-fejlesztési programban alakították ki a sárvári épületegyüttest, amelyben a szombathelyi telephelyről átköltöző munkavállalók dolgoznak. 

Illusztráció - agraragazat.hu

Az Axiál egyebek mellett üzleti partnere a Manitou, a Claas, a Berthoud és a Gehl márkákat gyártó vállalatoknak. A nyilvánosan elérhető céginformációs adatok szerint tavaly 78,7 milliárd forint árbevétele volt, amely 4,8 milliárd forinttal több, mint 2017-es. Nyeresége 2,5 milliárd forint volt, 1,2 milliárd forinttal több, mint az előző évben. 2018-ban mintegy 740 embert foglalkoztatott.


Sárvár idén sokat profitált a pályázati forrásokból

Az ünnepségen az agrárminiszter is részt vett. Nagy István kiemelte: a minisztérium a Vidékfejlesztési programon keresztül 1900 új traktor vásárlását támogatta. Emellett segítették új gépek és talajművelő eszközök beszerzését, vagy a meglévők cseréjét 23 milliárd forint értékben, 3700 pályázó esetében. Arra is kitért, hogy a mezőgazdaságban az egyéni gazdaságok és a társas vállalkozások az idei év első háromnegyedévében mintegy 134 milliárd forint értékben vásároltak új gépeket.

Kondora István, Sárvár polgármestere azt hangoztatta, hogy a város építéséhez nemcsak állami és önkormányzati, hanem magánberuházásokra is ugyanúgy szükség van. Az idei évben pályázati támogatások segítségével nagyot lépett előre a város és reményét fejezte ki, hogy ezt a vállalkozások is felismerik.

Mi épül?Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Sárvármezőgazdaságépítőipari gépekcsarnoképítésüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés