2024.03.29, Péntek
Megnyílt a Párisi Udvarban üzemelő szálloda
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Megnyílt a Párisi Udvarban üzemelő szálloda

mti, magyarepitok.hu

2019.12.01. 08:53 - Hegedűs Gergely

A több mint 100 éves műemléképület felújítása a Market generálkivitelezésében, négy és fél év alatt valósult meg, több mint 13 milliárd forintból.

Hirdetés

Budapesten megnyitották a Párisi Udvar Hotel Budapest szállodát, mely a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében született újjá. A több mint 100 éves műemléképület felújítása 13 milliárd forintot meghaladó beruházásban valósult meg, melyről ebbben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Négy és fél évig tartott a felújítás

A historizáló stílusú, arab, mór és gót jegyeket ötvöző eklektikus ház Schmahl Henrik tervei alapján épült, 1913-ban adták át. A világháborúban és a többszöri átalakításokban erősen leamortizálódott műemléképületben a tervezéssel együtt a restaurátori és rekonstrukciós munkálatok mintegy négy és fél évig tartottak.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Párisi Udvarban páratlan értékeket mentettek meg, ötcsillagos hotelként felélesztve az épületet. Az európai szinten is jelentős műemlék rekonstrukcióban a generáltervező az Archikon Építésziroda volt, míg az Óbuda Group a projekt- és költségmenedzsmentet, valamint a műszaki ellenőrzési feladatokat látta el a beruházás során. Az ötcsillagos szállodát a Mellow Mood Hotels üzemelteti.


Budapest az élvonalba lépett

A pénteki eseményen Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a most megnyílt szállodáról elmondta: az ismét Budapest ikonikus épülete lett, önmagában turisztikai attrakció, visszakapta régi pompáját.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett. Szavaiból kiderült, Budapest az európai turisztikai célpontok élvonalába tartozik. A magyar főváros jelentős fejlődésen ment keresztül, és egyre nő az érdeklődés iránta, 5 év alatt 86-ról 147-re nőtt például azoknak a városoknak a száma, ahonnan Budapest közvetlen légi járattal elérhető. 

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.Párisi UdvarszállodaberuházásműemlékfelújításÓbuda GroupArchikon Építésziroda

Hírlevél

Hirdetés