2024.04.19, Péntek
Új járásbírósági épületet kap Tata
Illusztráció (epiteszforum.hu)

Új járásbírósági épületet kap Tata

MTI

2020.01.28. 13:36 - Almási Krisztina

A kétszintes intézményben helyezik el a központi megyei irattárat, valamint ügyfélcentrum is megtalálható lesz benne.

Hirdetés

Zöldmezős beruházás keretében épülhet meg egy új járásbíróság Tatán, miután az önkormányzattól a magyar állam megvásárolta az ehhez szükséges, közel 4000 négyzetméteres telket.

Az új létesítményt a mai bírósági igények szerint valósíthatják meg: a kétszintes épület földszintjén helyet kap egy - a lakosság számára elérhető - ügyfélcentrum, valamint a távmeghallgatáshoz szükséges helyiség és a tárgyalók.

Az új járásbíróság emeletén helyezik el a szervezet húsz dolgozóját, valamint az épület egyik részében alakítják ki a központi megyei irattárat. A telek Tata belvárosának közelében található, elérhető busszal és vasúttal, valamint elegendő parkolót biztosít az ügyfeleknek és a dolgozóknak.


Közel 40 éves épületben működik jelenleg a járásbíróság

Az épület tervezése 2020-ban indul, az új bíróság átadása az OBH középtávú fejlesztési koncepciójában szerepel. A tatai járásbíróság jelenleg egy, az 1980-as években épült ingatlanban, szűkös körülmények között dolgozik, mert az épületen több szervezettel osztoznak.

Komárom-Esztergom megye bírósági szervezeteiben 76 bíró és további közel 300 munkatárs dolgozik, Esztergomban, Komáromban, Tatán és Tatabányán. A tatai járásbíróságon kívül mindegyik épület felújított, Komáromban és Esztergomban az ingatlanok műemléki jellegűek, eredetileg is bíróságnak épültek.

Mi épül?Tataközépületbíróság

Hírlevél

Hirdetés