2024.04.16, Kedd
Jelentős felújítást kap Békéscsaba 30 éves sportcsarnoka
tixa.hu

Jelentős felújítást kap Békéscsaba 30 éves sportcsarnoka

MTI

2020.01.31. 13:04 - Almási Krisztina

A Swietelsky Magyarország kivitelezésében a létesítményben megújulnak a lelátók, továbbá új küzdőtéri padlóburkolattal és új pályavilágítással is gazdagodik.

Hirdetés

A Modern városok program (MVP) részeként közel egymilliárd forintból fejlesztik a városi sportcsarnokot Békéscsabán a Swietelsky Magyarország Kft. munkájával. A békési megyeszékhelyen az 1988-ban épült sportcsarnokot nettó 816 millió forintból újítják fel, emellett 173 millióból sportszálláshelyeket alakítanak ki.

A fejlesztés keretében új küzdőtéri padlóburkolatot, szellőztetőrendszert és VIP-fogadót is kialakítanak. Emellett európai szintű versenyek lebonyolítására alkalmas pályavilágítást is kiépítenek, gépészeti fejlesztést is végeznek, valamint a lelátót is felújítják.

Ezen kívül kialakítanak egy 17 szobás, háromcsillagos sporthotelt is, ahol megyei szintű sportorvosi vizsgálatot is biztosítanak majd.

Sárfalvi Péter helyettes államtitkár a projektindító rendezvényen elmondta, hogy az állam egyik fontos célkitűzése, hogy minél több sportlétesítmény épüljön vagy újuljon meg, ezzel is biztosítva a mindennapos testneveléshez az infrastrukturális szükségleteket.


Még idén őszre elkészül a fejlesztés

A kivitelezőnek 260 napja van a munkálatokra: a munkaterület egy részét már december elején átadták, a röplabda- és a kézilabdacsapat teljesen május elején vonul ki az épületből, addig meccseket is rendeznek ott. A felújítás ősszel fejeződik be.

A békéscsabai sportcsarnokot 1988. március 18-án adták át, akkor az ország legnagyobb, fővároson kívüli sportcsarnoka volt.

A városban több sportberuházás is zajlik, tavasszal adják át a Röplabda Akadémia munkacsarnokát, emellett elkezdődött a sportuszoda és a multifunkcionális sportcsarnok tervezése, amely szintén az MVP keretében valósul meg. Ezen kívül az elmúlt időszakban több műfüves labdarúgópályát, szabadtéri fitneszparkot és futópályát adtak át az elmúlt időszakban.

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.Békéscsabasportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés