2024.03.04, Hétfő
Közös forrásból bővül a hódmezővásárhelyi és a szatmárnémeti kórház
illusztráció

Közös forrásból bővül a hódmezővásárhelyi és a szatmárnémeti kórház

mti

2020.03.13. 09:31 - Hegedűs Gergely

A csongrádi intézmény új emeleteket kap, ami lehetővé teszi a tömb hűtés-fűtésének és a légtechnikai rendszerének korszerűsítését is.

Hirdetés

Több mint kétmilliárd forintos beruházással bővítik a hódmezővásárhelyi kórházat. A részletekről a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója tájékoztatta az MTI-t.


Nagyobbrészt uniós forrásból valósul meg

Kallai Árpád közölte, a fejlesztés a szatmárnémeti Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közösen elnyert román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően valósulhat meg. A projekt teljes értéke meghaladja a 3 milliárd forintot. Ebből a hódmezővásárhelyi intézményre eső rész mintegy 2,3 milliárd forint. Nagyobbik része uniós forrás, több mint 300 millió forint pedig a magyar kormány támogatása.

A vásárhelyi kórház járóbeteg-rendelőjét két szinttel bővítik, az egyiken a belgyógyászati, a másikon a gyermekosztály kap helyet. A ráépítés lehetővé teszi a tömb hűtés-fűtésének és a légtechnikai rendszerének korszerűsítését is.   


Komplett digitális patológiai műszerparkot kap az intézmény

A kórházban mintegy 700 millió forintból eszközfejlesztés is megvalósul. Elsősorban a különböző daganatos betegségek korai felismerését segítő berendezéseket vásárolnak, a bőr-, emlő- és tüdőrák szűréséhez szükséges infrastruktúrát javítják. Emellett komplett digitális patológiai műszerparkot kap az intézmény, és korszerűsítik a szív- és érrendszeri megbetegedések korai diagnosztikájához szükséges berendezéseket is.   

Szatmárnémetiben a Hódmezővásárhelyen több mint egy évtizede indult Egészséges Vásárhelyért Program tapasztalatait fölhasználva indul prevenciós program. Ennek megvalósítása érdekében új eszközöket vásárolnak, képzéseket és lakossági tájékoztató kampányokat szerveznek.

Mi épül?Hódmezővásárhelykórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés