2021.03.09, Kedd
Közös forrásból bővül a hódmezővásárhelyi és a szatmárnémeti kórház
illusztráció

Közös forrásból bővül a hódmezővásárhelyi és a szatmárnémeti kórház

mti

2020.03.13. 09:31 - Hegedűs Gergely

A csongrádi intézmény új emeleteket kap, ami lehetővé teszi a tömb hűtés-fűtésének és a légtechnikai rendszerének korszerűsítését is.

Hirdetés

Több mint kétmilliárd forintos beruházással bővítik a hódmezővásárhelyi kórházat. A részletekről a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója tájékoztatta az MTI-t.


Nagyobbrészt uniós forrásból valósul meg

Kallai Árpád közölte, a fejlesztés a szatmárnémeti Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közösen elnyert román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően valósulhat meg. A projekt teljes értéke meghaladja a 3 milliárd forintot. Ebből a hódmezővásárhelyi intézményre eső rész mintegy 2,3 milliárd forint. Nagyobbik része uniós forrás, több mint 300 millió forint pedig a magyar kormány támogatása.

A vásárhelyi kórház járóbeteg-rendelőjét két szinttel bővítik, az egyiken a belgyógyászati, a másikon a gyermekosztály kap helyet. A ráépítés lehetővé teszi a tömb hűtés-fűtésének és a légtechnikai rendszerének korszerűsítését is.   


Komplett digitális patológiai műszerparkot kap az intézmény

A kórházban mintegy 700 millió forintból eszközfejlesztés is megvalósul. Elsősorban a különböző daganatos betegségek korai felismerését segítő berendezéseket vásárolnak, a bőr-, emlő- és tüdőrák szűréséhez szükséges infrastruktúrát javítják. Emellett komplett digitális patológiai műszerparkot kap az intézmény, és korszerűsítik a szív- és érrendszeri megbetegedések korai diagnosztikájához szükséges berendezéseket is.   

Szatmárnémetiben a Hódmezővásárhelyen több mint egy évtizede indult Egészséges Vásárhelyért Program tapasztalatait fölhasználva indul prevenciós program. Ennek megvalósítása érdekében új eszközöket vásárolnak, képzéseket és lakossági tájékoztató kampányokat szerveznek.

Mi épül?Hódmezővásárhelykórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés