2024.03.29, Péntek
Már 21 munkásszálló épült meg a 2017-ben elindított programban
illusztráció - Nagy Zsuzsanna/magyarepitok.hu

Már 21 munkásszálló épült meg a 2017-ben elindított programban

mti, magyarepitok.hu

2020.03.13. 14:50 - Hegedűs Gergely

A legújabbat egy Csongrád megyei településen adták át, melyen gyakorlatilag teljesen megszűnt a munkanélküliség.

Hirdetés

Nyolcvan férőhelyes munkásszállás épült Újszentivánon, a beruházás 371 millió forintból valósult meg állami támogatással a Csongrád megyei községben. Az építmény négy húszfős, egyenként három lakóegységet foglal magában. A költségekből 222,8 millió forintot fedezett állami támogatás.   


Óriási az érdeklődés a pályázat iránt

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az ünnepségen azt mondta,

az elmúlt időszakban tizenöt megyében és a fővárosban 8,2 milliárd forintos állami támogatással 21 munkásszállás épült, melyek összesen 3126 dolgozónak biztosítanak lakhatást.   

A több fordulóban meghirdetett pályázatokon előbb önkormányzatok, később önkormányzati cégek és társulások, majd más vállalkozások is igényelhettek támogatást meglévő ingatlanok rekonstrukciójára vagy zöldmezős beruházásra, munkásszálló kialakítására.

A vállalkozások előbb saját dolgozóik elhelyezésére szolgáló ingatlanok építéséhez kaptak segítséget, majd az adott térségben tevékenykedő más cégekkel együttműködve is belefoghattak ilyen beruházásba. Bodó Sándor hozzátette: jelenleg is benyújtható pályázat munkásszállás kialakítására, a felhívás iránt óriási az érdeklődés.   


A délvidékiek is átjárnak a település munkahelyeire

Az eseményen Putnik Lázár (független) polgármester hangsúlyozta, a kétezer lakosú községben folyamatosan nő a vállalkozások száma. A településen gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, a Vajdaságból többen is naponta érkeznek dolgozni Újszentivánra a jelenleg reggel 7 és 19 óra között működő tiszaszigeti határátkelőhelyen keresztül. A polgármester bízik benne, az átkelő rövidesen folyamatos nyitvatartású lesz.

Juhász Tünde kormánymegbízott kifejtette, az újszentiváni önkormányzat a szerb és a román határ, valamint a nagyvárosok, Szeged és Makó közelségét kihasználva fogott bele a munkásszállás kialakításába.

Mi épül?munkásszállókÚjszentiván

Hírlevél

Hirdetés