2024.03.29, Péntek
Kezdődhet a tetőszerkezet építése Szeged új uszodáján
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Kezdődhet a tetőszerkezet építése Szeged új uszodáján

magyarepitok.hu

2020.04.07. 16:01 - Hegedűs Gergely

A rendkívüli helyzet miatt egy jelképes bokrétával ünnepelte a létesítmény legmagasabb pontját a West Hungária Bau Kft. és Dél-Kontrukt Zrt. alkotta konzorcium.

Hirdetés

A szegedi sportuszoda szerkezetépítési munkálatai a rácsos főtartóelemek beemelése után elérték a legmagasabb pontot – értesült a magyarepitok.hu.

A járványügyi helyzetre tekintettel a kivitelező West Hungária Bau Kft. – Dél-Kontrukt Zrt. Konzorcium nem tartotta meg a szokásos bokrétaünnepséget.

Ehelyett csak egy jelképes bokrétát helyeztek el a tető legmagasabb pontján.

Kattintva galéria nyílik - illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A körforgalom építése is folyamatban van

A szűkkörű, rövid eseményen Kanász István a West Hungária Bau Kft. projektigazgatója ismertette az Etelka soron zajló beruházás állását. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a beruházás jelentőségét méltatta, végezetül Bartók Csaba önkormányzati képviselő, a Modern Városok Program szegedi biztosa mondott rövid beszédet.

A projekt a tetőszerkezet építésével folytatódik, valamint az épület belsejében a szakipari szerelési munkákat végzik el. Halad a sportkomplexum megközelítését megkönnyítő Etelka sori körforgalom kialakítása is. A közműkiváltások mellett a Tápai utcai ágán is dolgozik a kivitelező. A közlekedőknek továbbra is lokális forgalomterelésekre kell számítaniuk.
 

A parasport rendezvényeire is alkalmas lesz

A fejlesztésben egy 1200 fős fix lelátós fedett versenyuszoda épül meg, egy 50 méteres versenymedencével. Emellett egy 25 méter hosszú bemelegítő medence, egy 20 méter hosszú meleg vizes tanmedence, valamint egy melegvizes lazító ülőmedence is az uszoda része lesz. A létesítményben nagypályás és rövidpályás úszóversenyek, illetve vízilabda-mérkőzések is megrendezhetők lesznek. Emellett az akadálymentes kialakításnak köszönhetően a különböző parasportversenyeket is lehet majd benne tartani.

A sportolói és a lakossági igények teljes körű kielégítése érdekében kondicionáló termek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiség és egy wellness részleg is megtalálható lesz az új létesítményben. A lelátók az akadálymentes kialakításnak köszönhetően kerekes székkel is megközelíthetők lesznek.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.sportberuházásokSzegeduszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés