2024.09.08, Vasárnap
Hatalmas fejlesztés előtt áll Nagykanizsa ipari parkja
Illusztráció - Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Hatalmas fejlesztés előtt áll Nagykanizsa ipari parkja

mti.hu

2020.05.15. 16:27 - Gyöngyösi Klaudia

A körforgalom egyik oldalán 70 hektárral bővül az ipari park, a másik oldalon pedig 20 hektár önkormányzati terület feltárása kezdődik meg.

Hirdetés

A nagykanizsai ipari park már betelt 135 hektárja mellett további 160-170 hektáros bővítést tesz lehetővé az a feltáró út és a hozzá tartozó közművek, amelynek tervezési és kivitelezési szerződését már aláírták a írták alá a dél-zalai városban. A projekt kivitelezését közel 2 milliárd forintból a Reaszfalt Építőipari Kft. végzi.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből a város mintegy 3 milliárd forintot fordít az önkormányzati iparterület bővítésére. Ennek részeként május végére elkészül az M7-es autópálya keleti lehajtójánál 300 millió forintból az a körforgalom, amely az új területek megközelítését szolgálja.

 

A szakemberek már megkezdték a tervezést

A körforgalom egyik oldalán állami beruházásban bővül 70 hektárral az ipari park - ennek hasznosítása már idén elindulhat -, a másik oldalon pedig 20 hektár önkormányzati terület feltárása kezdődik a most aláírt tervezési és kivitelezési szerződéssel.

A nettó 1,7 milliárd forintról szóló szerződésről Erős Gábor, a tervező és kivitelező Reaszfalt Kft. ügyvezetője elmondta: elkezdték a tervezést, így várhatóan őszre meglesznek az engedélyes tervek, a földmunka ezután el is indulhat. A vállalás szerint 2021 végére fejeződik be a 15 ezer négyzetméternyi útfelület és a 4 kilométeres árok, továbbá 1,8 kilométer hosszan közvilágítás és 1,6 kilométeren ivóvíz- és szennyvízcsatorna-vezeték építése, illetve több mint 13 ezer növény telepítése.

Cseresnyés Péter a térség országgyűlési képviselőjeként az aláírás alkalmából azt nyilatkozta: hatalmas lépés előtt áll Nagykanizsa gazdaságfejlesztése. Az elmúlt években nagyon sok vállalkozás érdeklődött a lehetséges iparterületek iránt, így a bővítés a kis- és közepes vállalkozások mellett a nagyvállalatok beruházásaira is lehetőséget ad.

Mi épül?Nagykanizsaipari parkReaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés