2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Kiderült, kik építik Zalaegerszeg új sport- és szabadidőközpontját
Látványtervek: AOD Építész és Grafikus Iroda

Kiderült, kik építik Zalaegerszeg új sport- és szabadidőközpontját

magyarepitok.hu

2020.05.06. 15:08 - Szabó Ákos

Uniós és állami támogatással, összesen 2,4 milliárd forintból építik át az alsóerdei napközis tábort, ahol műanyag borítású sípályát is kialakítanak.

Hirdetés

Miután februárban bejelentette Zalaegerszeg polgármestere, hogy idén elindul az alsóerdei sport- és rekreációs központ kialakítása, most az uniós közbeszerzési adatokból kiderült: a Szabadics Zrt. vállalta el a projektet. A szintén zalai központú cég a korábban leromlott állapotú napközis tábor átalakításához az engedélyezési és a kiviteli terveket is elkészíti. A nettó 2,4 milliárd forint értékű projekt az uniós TOP- és a hazai Modern Városok Program kettős támogatásával épül meg.

 

 

A Zalaegerszeg déli kapujaként is ismert Alsóerdőben a névadó erdő közvetlen környezetében elbontják a régi konyhát, egy kisebb épületet és a trafóházat, valamint a leromlott állapotú medencét is. Ezt követően egy modern szabadidőparkot építenek ki, épületekkel, utakkal és különféle sportpályákkal, illetve játszóterekkel.

 

Több sportpálya, kerékpárút és egy 1500 négyzetméteres sípálya is épül

Az új központi épület kétszintes lesz, összesen 670 négyzetméteres alapterülettel, és kialakítanak egy sí- és kalandparképületet is (ez is kétszintes lesz, mintegy 200 négyzetméteres alapterülettel). A műanyagborítású sípálya összesen 1500 négyzetméteres lesz. Itt átadnak majd még egy 4 soros, 40 méter hosszú lelátót is.

 

A park kap

  • egy 22x44 méteres multifunkciós sportpályát,
  • egy ugyanekkora füves pályát,
  • egy külön kosárlabdapályát,
  • 870 négyzetméternyi rekortán futópályát,
  • és összesen 720 négyzetméternyi kerékpárpályát is.

 

Játszó- és kalandparkokat adnak majd át

Emellett játszóparkot és egy külön, 1200 négyzetméteres KRESZ-parkot építenek, illetve senior-, kisgyermek- és street workout-játszótereket alakítanak ki. Egy külön kalandpark is része lesz az alsóerdősori központnak, összesen 5300 négyzetméteren: itt magaslati kötélpályát építenek mászótoronnyal.

 

A Szabadics Zrt. emellett átfogó infrastrukturális fejlesztést is végez:

  • körbekerítik a helyszínt,
  • 2600 négyzetméternyi, térköves utat építenek,
  • felújítják a több mint 1,2 kilométeres kerékpárút-hálózatot.

Végül pedig jelentős csatornázási munkákat is elvégeznek és kiépítik a modern közvilágítást is és egy nagy befogadókapacitású parkolót is átadnak.

Mi épül?Szabadics Zrt.ZalaegerszegkalandparksípályajátszótérkerékpárútsportberuházásokközterekTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Modern városok programAOD Építész és Grafikus Iroda Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés