2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új szabadidőközpont építkezése rajtolt el a Nyugat-Dunántúlon
Látványtervek: AOD Építész és Grafikus Iroda

Új szabadidőközpont építkezése rajtolt el a Nyugat-Dunántúlon

magyarepitok.hu, mti

2020.06.17. 16:56 - Szabó Ákos

A Szabadics Zrt. munkálataival épül meg a több sportpályát, épületet és még egy kisebb mű-sílejtőt is magába foglaló létesítmény.

Hirdetés

Legutóbb májusban írtunk Zalaegerszeg legújabb projektjéről, az alsóerdei sport- és rekreációs központ beruházásáról, melyet a Szabadics Zrt. épít fel: akkor bemutattuk a látványterveket. Most projektindító ünnepséget tartottak a már hosszabb ideje várt beruházáson, mely egy leromlott korábbi napközis tábor helyszínén készül el.

 

 

Az Alsóerdőben figyeltek a fenntartható tervezésre

Az új központnak otthont adó Alsóerdő 240 hektáros területe egyszerre üdülő-, panoráma- és sétaerdő. A fejlesztés kizárólag önkormányzati területet érint, a rekreációs központhoz együtt parkolók,  járdák is épülnek, megújul a kerékpárút, fákat ültetnek és parkosítják a területet.

A sport- és szabadidő központ egy nettó 2,1 milliárdos beruházás keretében készül el. A létesítmény tervezésekor a környezetvédelmi szempontokat és a sportszervezetek javaslatait figyelembe vették, fenntartható fejlesztéssel, a volt napközis tábor teljes felújításával olyan központot alakítanak ki, amely a turizmus mellett a helybelieknek is hasznos lesz.

 

 

Kalandpark, sípálya, KRESZ-park, kosárlabdapálya

A sportcentrum területén

  • kalandparkot,
  • sípályát és
  • játszóparkot,

míg a rekreációs központban

  • KRESZ-parkot,
  • multifunkciós sportpályát,
  • kültéri kosárlabdapályát alakítanak ki.

 

 

Búslakpusztán és a TV-torony körül is szépül Zalaegerszeg

A megyeszékhely beruházás-sorozatának részét képező projektben a szabadidőközponttal együtt más fejlesztés is történik: fejlesztik majd a búslakpusztai lőteret, felújítják a TV-tornyot és környezetét, erdei túraútvonalakat és terepkerékpárutakat építenek ki.

A délutáni eseményen bemutatott projektek a magyar Modern Városok Program bruttó 4 milliárd forintos és az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) bruttó 1,2 milliárd forintos támogatásával épülnek meg.

Mi épül?Szabadics Zrt.Zalaegerszegszabadidőparksportberuházásokközterekközparkturizmus

Hírlevél

Hirdetés