2024.03.29, Péntek
Megújul a vár és honvédelmi sportközpontot is létesítenek Szigetváron
Fotók: MTI

Megújul a vár és honvédelmi sportközpontot is létesítenek Szigetváron

mti.hu

2020.07.24. 17:11 - Gyöngyösi Klaudia

A jelenlegi projekt mellett megkezdődött az M6/M60-as autópálya Pécstől Szigetvár irányába tovább épülő szakaszának tervezési eljárása, valamint döntés született egy szigetvári honvédelmi sportközpont építéséről is.

Hirdetés

Megújult várkerttel, várfalsétánnyal és különleges, interaktív kiállítással is várja a látogatókat a megújult szigetvári vár 2022 második felében. A mintegy másfél milliárd forintos turisztikai fejlesztés alapkövét pénteken tették le a beruházás helyszínén.

 

Fotó: MTI

Glázer Tamás, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a szigetvári fejlesztés fő iránya a várfalsétány építése, állandó és időszaki kiállítások létrehozása a kétszintes kazamata tereiben, de emellett megújul a recepció, lesznek kültéri mosdóblokkok, valamint kialakítanak egy, a várkapitányi pincéhez kapcsolódó éttermi területet is.

Az eseményen kiderült, hogy a vendégek a kiállítás egyes részeiben megismerhetik az ostrom menetét, a vár történetét, gyenge pontjait, a korabeli hadviselést és tűzfegyvereket, Zrínyi Miklós és I. Szulejmán szultán személyét is.

 

További fejlesztéseket kap a település

A szigetvári vár fejlesztése a négy évvel ezelőtt kezdődött Nemzeti Várprogram és Nemzeti Kastélyprogram része, amelynek keretében 60 milliárd forintból 19 kastély és 15 vár újul meg.

Szigetvárhoz és a turizmust élénkítő fejlesztésekhez kapcsolódóan kiderült, hogy megkezdődött az M6/M60-as autópálya Pécstől Szigetvár irányába tovább épülő szakaszának tervezési eljárása is, továbbá döntés született egy szigetvári honvédelmi sportközpont építéséről, valamint a várost Kaposvárral összekötő kerékpárút tervezéséről is.

Mi épül?SzigetvárműemlékfelújításörökségvédelemsportberuházásokNemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram

Hírlevél

Hirdetés