2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Teljesen megújult a Körmend ütőerét képező főút
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Teljesen megújult a Körmend ütőerét képező főút

mti

2018.11.06. 12:29 - Hegedűs Gergely

Idén 160 milliárd forintos forrásból közel 1200 kilométernyi mellékút, főút és autópálya rendbetétele kezdődött meg.

Hirdetés

Kedden Körmenden átadták a Körmendet átszelő 8-as számú főút felújított belterületi szakaszát. A 823 millió forintos beruházással a város legforgalmasabb kétszer két sávos belterületi útja újult meg, amely teljesen új, megerősített burkolatot kapott. Ezen az úton haladhatnak át a rábafüzesi határátkelőhely felé és az abból az irányból érkező járművek.

Bebes István, Körmend polgármestere az átadón elmondta, a fejlesztéshez a város 48 millió forinttal járult hozzá. Megújultak a főútra rácsatlakozó utak is, felújították a víz- és csatornahálózat egy részét, továbbá megújult egy gyalogos aluljáró is.


Számos további beruházás indult be a térségben

Az ünnepségen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a komplex útfelújítási programról beszélt. Ennek keretében idén 160 milliárd forintos hazai és uniós forrásból csaknem 1200 kilométernyi mellékút, főút és autópálya rendbetétele kezdődött meg. "A magyar költségvetés az uniós támogatásoknál nagyobb részt vállal az útfelújítások finanszírozásából is. A programban ugyanis 106 milliárd forintot a magyar állam biztosít" - hangsúlyozta a politikus.

Mosóczi László emlékeztetett: már épül az M8-as út Körmend-Rábafüzes közötti szakaszának 29 kilométeres szakasza, amely szavai szerint 2021 elejére készül el. Szólt arról is, hogy előkészítés alatt áll a Szombathely-Kőszeg és a Szombathely-Egyházasrádóc közötti szakaszok fejlesztése. Szintén zajlik az M8-as gyorsforgalmi út M7-Dunaújváros-Kecskemét közötti szakaszainak előkészítése is.

ÚtépítésútfelújításKörmend

Hírlevél

Hirdetés