2024.03.28, Csütörtök
Új lovardát kapott az ország egyik legeredményesebb ménese
MTI/Balázs Attila

Új lovardát kapott az ország egyik legeredményesebb ménese

MTI

2020.08.28. 08:20 - Kalácska-Nagy Nóra

A több mint 300 millió forint értékű beruházás egyaránt szolgálja a hazai lovas élsportot és az utánpótlás-nevelést.

Hirdetés

Fedeles lovarda épült Nyíregyházán. A 2400 négyzetméter alapterületű lovarda egy csaknem 1800 négyzetméteres, elsősorban saját használatra, valamint nemzetközi versenyek megrendezésére egyaránt alkalmas pályával rendelkezik - mondta el Tárbály István, a Timpex Kft. ügyvezető-tulajdonosa az építmény átadóján. A több mint 300 millió forint értékű beruházás megvalósításához a társaság 150 millió forintos kormányzati támogatást kapott.

A kozbeszerzes.hu interneten elérhető adatai szerint a lovarda kivitelezője a KÁLLÓ-BAU Építőipari Kft.

 

Egyedülálló lovarda született

Nagyon kevés fedeles lovarda van az országban, az új létesítmény a sportfunkciója mellett ráadásul a kultúrát is szolgálja majd; lovasszínházi előadásoknak ad otthont – ismertette Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Az államtitkár kiemelte: a fejlesztés a hazai lovas élsportot és az utánpótlás-nevelést egyaránt segíti, mivel az új lovardát időjárástól függetlenül, egész évben tudják használni a versenyzők és a szabadidősportolók.

A közbeszerzési adatok szerint a lovarda egyedi ülésekkel ellátott emelt lelátói és az álló helyek összesen 264 nézőnek adnak helyet.

Az emeleti galérián találhatók a versenyek zsűrijének és stúdiójának üvegezett fülkéi.
 

Világhírű lovas sikerek

A Timpex Ménes és Lovasklubnál nevelkedik az ország egyik legeredményesebb, több mint száz lovat számláló sportló ménese. A lovasiskolát működtető és lovastáborokat szervező társaság pályáján évente rendeznek országos tenyészszemlét, fedezőmén bemutatót, valamint megyei és országos díjugrató versenyeket. A lótenyésztés területén szinte az egész világon ismerik a társaság nevét.

A klubból kikerülő lovak és lovasok világ- és Európa-bajnokságra, világkupa-döntőre is eljutottak, itthon pedig felnőtt és utánpótlás szinten a legmagasabb eredményeket érte el a klub.

Mi épül?Nyíregyházaépítőipari cégekKÁLLÓ-BAU Építőipari Kft.sportberuházásokcsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés