2024.03.19, Kedd
Felújított és kibővített iskolában kezdték a tanévet Nyírbogáton
frissmedia.hu

Felújított és kibővített iskolában kezdték a tanévet Nyírbogáton

szon.hu, magyarepitok.hu, kozbeszerzes.hu

2020.09.01. 12:21 - Almási Krisztina

A Ke-Víz 21 munkájával az oktatási intézményben megújultak a tantermek és csoportszobák, továbbá nyelvi és társadalomtudományi labort, valamint új irodákat is kialakítottak.

Hirdetés

Tanévkezdésre felújították és kibővítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található nyírbogáti Vántus István Általános Iskolát, amely a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében készült el. A több mint 886 millió forintos, európai uniós pályázati forrásból megvalósult beruházás során nemcsak az épület, hanem a környezete és az udvar is megszépült - derült ki a szon.hu beszámolójából. A felújítás összesen 2000 négyzetmétert érintett, valamint 830 négyzetméternyi bővítés történt, a kertépítési munkák pedig 2500 négyzetméteren zajlottak.

A fejlesztés keretében teljesen megújultak a meglévő tantermek és szaktantermek, csoportszobák, szertárak, kiszolgáló helyiségek, irodák és mellékhelyiségek.

Az új szárnyban helyet kapott többek közt egy társadalomtudományi labor is, valamint új irodákkal, közlekedőkkel és lépcsőházzal is bővült az intézmény.

A szükséges oktatást segítő eszközökön túl vásároltak egy iskolabuszt is, ami megkönnyíti a Nyírbogát környéki településeken élő diákok utaztatását.


Nyelvi labor és könyvtár is született

A beruházás részeként a földszinten található tornateremet elbontották, helyére pedig aulát alakítottak ki, ami lehetőséget ad az iskolai rendezvények lebonyolítására. A meglévő épületrész teljes akadálymentesítése mellett az felújítás magába foglalta:

  • a burkolatok cseréjét,
  • az elektromos hálózat teljes felújítását,
  • új gázkazánok beépítését,
  • valamint természettudományi előadó, nyelvi labor, könyvtár és raktárhelyiségek kialakítását is.

Dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó, a település polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: elmondhatjuk, hogy két évtizedes álmunk vált valóra azzal, hogy a tanévet egy megújult és új ­szárnnyal kibővített, a kor minden kihívásának megfelelő intézményben kezdhetjük meg.


A térség top iskolái közé tartozhat a nyírbogáti

Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő beszédében kiemelte: „Az a célunk, hogy a nyírbogáti a térség egyik legjobb iskolájává váljon. Az épület felújításával és kibővítésével ez a munka nem ért véget, azt szeretnénk, ha az itt tanulók olyan versenyképest tudásra tennének szert, amivel az ország bármely oktatási intézményében, majd munkahelyén meg tudnák állni a helyüket.”

Az iskola ünnepélyes átadását követően sor került az óvoda felújított épületének és játszóudvarának átadására is. A mintegy 35 millió forintos beruházásnak köszönhetően így nem csupán az iskolások, hanem az óvodások is modern, megszépült környezetben kezdhetik a tanévet.

Mi épül?Ke-Víz 21 Zrt.iskolafelújításáltalános iskolaNyírbogátoktatási beruházásoktatás

Hírlevél

Hirdetés