2024.03.28, Csütörtök
Pulzusmérő táblákkal ellátott kardió-tanösvényt adtak át Kékestetőn
Fotók: kekesteto.hu

Pulzusmérő táblákkal ellátott kardió-tanösvényt adtak át Kékestetőn

kekesteto.hu

2020.09.14. 17:10 - Gyöngyösi Klaudia

Az érdeklődők három nehézségi szintű, eltérő hosszúságú és szintemelkedést tartalmazó, jelzett útvonalon tehetnek rövid kirándulást Kékestető környezetében.

Hirdetés

Kardió-tanösvény adtak át Kékestetőn az egészséges szív- és érrendszerért - derül ki a kekesteto.hu cikkéből. A Kékestető Nonprofit Kft. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatának keretein belül 25 millió forintból valósíthatta meg a „Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson” című projektet.

A pályázat részeként átadták a megvalósult kardió ösvény, amely a felnőtt és senior korosztályt számára elsősorban az egészségmegőrzésre és regenerációra kínál alternatívát.

A kardió ösvény a budapesti Szent Ferenc kórház szakmai együttműködésével jött létre. Az érdeklődők egészségi állapotuknak megfelelően három nehézségi szintű, eltérő hosszúságú és szintemelkedést tartalmazó, jelzett útvonalon tehetnek rövid kirándulást Kékestető környezetében.

A kardió körutak megismerését többek között a csúcskő közelében elhelyezett információs tábla segíti.

A kékestetői kardió túraútvonal átadásával elsősorban szív- és érrendszeri betegséggel vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek betegségmegelőzése a cél, ugyanakkor azok számára is ajánlott, akiknek egyszerűen csak fontos az egészségmegőrzés. Az ösvény egyénileg és vezetett formában is teljesíthető.

 

A tanösvény járványhelyzetben is biztonságos program

Az átadó ünnepségen Sipos Zsolt, a Kékestető Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: Kékestető nemcsak a kardió-ösvénnyel lett gazdagabb, hanem megújult és biztonságossá vált a csúcskő mögötti játszótér és bérelhető síeszközöket is sikerült beszerezniük a téli szezonra.

A tanösvény önállóan is teljesíthető, az út során a pulzusmérő tábláknál egy ellenőrző lapra vezetik fel bizonyos adataikat a résztvevők, melyet mindig egy közei egészségügyi intézmény, jelen esetben a Mátrai Gyógyintézet elemez.

Amennyiben betegségre utaló jelet látnak, a megadott elérhetőségen értesítik a személyt, s amennyiben indokolt, vizsgálatra is behívják. A kékestetői kardió-tanösvény a jelenlegi járványhelyzetben is biztonságos családi program lehet.

Galéria

Mi épül?Kékestetőegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés