2024.03.19, Kedd
A XX. század első felére jellemző homlokzattal adtak át két iskolát Monoron
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A XX. század első felére jellemző homlokzattal adtak át két iskolát Monoron

magyarepitok.hu

2020.10.14. 12:26 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházásban az Ady Úti Általános Iskola teljes épülete és a József Attila Gimnázium Petőfi Sándor utcai szárnyának energetikai felújítása történt meg, a kivitelezési munkálatokat a Horváth Építőmester Zrt. végezte.

Hirdetés

Két iskolaépület újult meg a „Monori középületek energetikai korszerűsítése” című KEHOP projekt keretein belül – derült ki az ünnepélyes helyszíni sajtótájékoztatón. A beruházásban az Ady Úti Általános Iskola teljes épülete és a József Attila Gimnázium Petőfi Sándor utcai szárnyának energetikai felújítása történt meg, melynek köszönhetően jelentős megtakarítás várható az energiafogyasztásban a külsőleg is megújult épületeknél.

A petőfi utcai homlokzatnál továbbá a fal szellőzését is biztosító, a homlokzathoz illeszkedő andezit-lábazatot is kialakítottak. A munkálatokhoz közel 250 millió forint állami támogatás állt rendelkezésre, melyet az önkormányzat is kiegészített, így a projekt értéke közel 300 millió forintra nőtt. A kivitelezési munkálatokat a Horváth Építőmester Zrt. végezte.

Az eseményen Rajki László, a Monori Városfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte:

„Külön köszönöm a Horváth Építőmester Zrt. részéről Lipóczki Gábor építésvezető munkáját, aki végig korrekten működött közre a kivitelezésben, folyamatosan egyeztetve az iskola vezetésével.”

Visszakapta alapításakor felvett nevét az általános iskola

A homlokzati nyílászárókat mindkét épület esetében lecserélték, valamint a homlokzati födém, a lapostetős épületrészek, és a padlásfödémek hőszigetelése is megtörtént. A külső szigetelések 15 cm vastag EPS anyaggal, a lábazatok 12 cm vastag XPS szigetelőanyaggal készültek el. Mindezek mellett 15 Kw napelem-rendszer telepítése valósult meg.

 

Az iskolák homlokzatánál a múlt század első felére jellemző homlokzati megjelenést igyekeztek kialakítani mind színben, mind formában.

Továbbá az általános iskolára felkerült az  alapításkor felvett  neve: Magyar Királyi Állami Polgári Fiú és Leány Iskola, a régi képeslapokon fellelhető formában. „Ezzel is tisztelegve a múlt és őseink felé” – emelte ki az ügyvezető.

Galéria

Mi épül?Horváth Építőmester Zrt.iskolafelújításközépületMonor

Hírlevél

Hirdetés