2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Nagyberuházás érkezik Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe
Illusztráció: a Wellis raktárterülete Dabason (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Nagyberuházás érkezik Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe

MTI

2020.10.07. 15:37 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretéében közel 30 ezer négyzetméternyi gyárterületet és 20 ezer négyzetméternyi logisztikai központot hoznak létre.

Hirdetés

A magyar tulajdonú Wellis Magyarország Zrt. mintegy 8,5 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon biztosít - jelentette be sajtótájékoztató keretében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A vállalat ezzel 800 új munkahelyet hoz létre a városban és környékén, a családoknak kiszámítható jövőt ad, ehhez a kormány 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A Wellis a beruházással a medencegyártásban a világ egyik legnagyobb kapacitását hozza létre.

A magyar tulajdonú Wellis magyar fejlesztéssel, magyar termékeket állít elő Magyarországon, a társaság mára Európa legnagyobb jakuzzi gyártójává vált, és ott van a világ öt legnagyobb medencét gyártó vállalatai között.


Egy kivonuló cég helyére települ a Wellis

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a magyar vállalkozás Ózdon a területről kivonuló külföldi vállalat helyét veszi át kormányzati támogatással. A svájci tulajdonú ABB februárban jelentette be, hogy megszünteti ózdi gazdasági tevékenységét, bezárja az ottani gyárát, és elbocsátja több mint 900 munkavállalóját.

A Wellis megvette az ABB otthagyott ózdi telepét, a 29 ezer négyzetméternyi gyárterületre új gépeket visz, emellett 20 ezer négyzetméter logisztikai központot épít.

Czafik Zsolt, a Wellis Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, vállalatuk 2003-ban alakult, 2010 óta gyártanak masszázsmedencét, 2020-ra Európa vezető masszázsmedence gyártójává váltak.

Dabasi telephelyükön 600 munkavállalót foglalkoztatnak. Az európai sikerek mellett tavaly megjelentek az Amerikai Egyesült Államok piacán is, Miamiban és New Yorkban raktárbázist nyitottak, a keleti parton 50 kereskedés értékesíti a Wellis masszázsmedencéit.

Mi épül?ÓzdüzemépítésWellis Zrt.

Hírlevél

Hirdetés