2024.04.18, Csütörtök
Több ezer medencének építenek raktárat Dabason
Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Több ezer medencének építenek raktárat Dabason

magyarepitok.hu

2019.06.23. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A szerkezetátadás előtti utolsó stádiumban jár a Wellis Zrt. új raktárépülete.

Hirdetés

A tervek szerint halad a Wellis Zrt. könnyűszerkezetes raktárának kivitelezése Dabason. Ahogy azt korábban már megírtuk, a zöldmezős beruházás keretében megvalósuló projektben egy több mint 160 méter hosszúságú, 7 méter magas, 10.000 négyzetméter alapterületű magasraktár készül. Az épületben több szinten, akár 4000 medencét is tárolhat majd a vállalat jövőben.

A képre kattintva galéria nyílik!

Jelenleg a rámpák beszerelése zajlik, valamint az állvány végleges szerkezete is összeállt. Emellett a hátsó átvevőhelyiséget megszüntették, ugyanis az arra szolgáló területen egy újabb beruházás megvalósítását tervezik.

A raktárhoz kialakítanak még:

  • egy 300 négyzetméteres, két rámpával ellátott beérkezési áruátvevő,
  • egy 1000 négyzetméteres árukiadó terület, ahol hét kapun keresztül történik majd a vevők és szállítók maradéktalan kiszolgálása,
  • egy csomagoló részleg, ahol a termékek újracsomagolását, a dobozolást és a webshop értékesítést támogatják,
  • valamint irodákat és szociális helyiségeket is.

A csarnok szerkezeti átadása az utolsó stádiumban van, csak kisebb szárazépítészeti munkálatok vannak hátra a területen belül. Mindemellett a raktártechnikához kapcsolódó egyéb kiegészítőknek beszerzése és telepítése szintén folyamatban van. A csarnokhoz kapcsolódó külső munkálatok véglegesítése is zajlik, mint például a közművesítés és a csarnokhoz kapcsolódó utak kiépítése.

A várakozási idő csökkentése érdekében is történtek változtatások

A raktár elkészültével párhuzamosan egy kamion behívó rendszer kiépítése is lezajlik, ami a jelenlegi beléptető rendszerrel lesz összekapcsolva. Ezzel az új rendszerrel zökkenőmentesen működhet a kamionok érkeztetése és kiszolgálása. A cég célja ezzel a várakozási idők jelentős csökkentése.

A csarnok építésével párhuzamosan lehetőség nyílt egy jelentős létszámbővítésre, így mára több mint 40 fő erősíti a raktár csapatát. A csarnok átadása és várható használatba vétele a harmadik negyedévre tehető.  A kivitelezés eddigi munkálatai alatt nem voltak akadályoztató tényezők, az időjárási viszontagságok ellenére is megfelelően haladt a beruházás.

Galéria

Mi épül?Wellis Zrt.Dabasraktármagasépítés

Hírlevél

Hirdetés