2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

10.000 tonna akkumulátor legyártására lesznek képesek Gödöllő új gyárában
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

10.000 tonna akkumulátor legyártására lesznek képesek Gödöllő új gyárában

MTI

2020.12.15. 07:30 - Gyöngyösi Klaudia

A koreai vállalat a gödöllői ipari parkba érkezik, és a további teljes gyártó folyamat betelepítésén gondolkodik, amely a jelenlegi beruházásnak közel tízszerese lehet. 

Hirdetés

Új gyárat épít Gödöllőn a koreai Iljin Materials – derült ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői beszédéből, a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Budapesten. A projekt 3,8 milliárd forintból jön létre, melyhez a kormány 722 millió forint támogatást biztosít.

Az első ütemben egy ötezer négyzetméteres gyártócsarnok jön létre, amely évente mintegy 10 ezer tonna, elektromos akkumulátorok gyártáshoz szükséges rézfólia-kapacitással rendelkezik majd.

Ez a beruházás a vállalat Magyarországra vonatkozó terveinek első fázisa. Az Iljin Materials azért is érkezik az országba, mert a Samsung SDI egyre növeli magyarországi gyártó kapacitását, és szükségük van a vállalat termékeire.

 

Egy óriásberuházás is a jövőbeli tervek között szerepel

Kim Byoung Chan, az Iljin Materials ügyvezető igazgatója azt emelte ki: a mostani beruházás csak a kezdet, a jövőben az igényeknek és trendeknek megfelelően továbbiakat terveznek.

A vállalat a gödöllői ipari parkba érkezik, és a további teljes gyártó folyamat betelepítésén gondolkodik, amely a jelenlegi beruházásnak közel tízszerese lehet. 

Vécsey László, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy Gödöllőnek gazdasági szempontból az üzleti park a szíve, amely az idén néhány hónapon belül második jelentős koreai beruházásként üdvözölheti ai Iljin Materialst. A beruházás, illetve a vállalat további tervei jelentősen hozzájárulnak majd a nemzetgazdaság fejlődéséhez.

Mi épül?Gödöllőüzemépítésinnovációépítőipar

Hírlevél

Hirdetés