2024.03.19, Kedd
A nyírbátori elkerülő utak építésével folytatódhat a 471-es főút fejlesztése
A 471-es tavaly átadott szakasza Debrecen térségében - Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A nyírbátori elkerülő utak építésével folytatódhat a 471-es főút fejlesztése

MTI

2021.02.18. 07:48 - Kolinek Nóra

A térség számos fejlesztésre számíthat: többek közt teljeskörűen megújulhat a közel 500 diákot oktató nyírbátori iskola.

Hirdetés

Felújítják a Báthory Anna Református Általános Iskola épületét Nyírbátorban. Több mint 1,3 milliárd forint támogatást biztosítanak a Nyírbátori Református Egyházközségnek az általa működtetett intézmény épületének megvásárlásához és felújításához - közölte Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője.

A jelenleg mintegy 480 diákot 19 tanulócsoportban oktató intézmény működtetését 2012-ben adta át az önkormányzat a református egyháznak, az épület tulajdonjoga azonban a helyhatóságnál maradt. Az ingatlan állapota erősen leromlott, kisebb felújítást egy uniós pályázat segítségével végeztek el rajta - ismertette a képviselő.

 

Megújul a Báthori István múzeum és útfelújítások is várhatók a térségben

Simon Miklós a választókerületben várható további fejlesztésekről szólva kifejtette, hamarosan megújul a Báthori István Múzeum épülete, a közbeszerzési eljárást követően elkezdődhet a 1,5-2 milliárd forint értékű teljes rekonstrukció. Szavai szerint

a közlekedési problémákra jelent majd megoldást a városon átvezető 471-es főút felújításának folytatása - melynek korábbi és jelenlegi projektjeiről számos cikkben írtunk már - , valamint elkerülő szakaszok megépítése.

Az elképzelések szerint az elkerülőút északi ágának becsült költsége bruttó 9,5 milliárd, míg a délié bruttó 12 milliárd forint lenne, az építkezések a következő kormányzati ciklusban indulhatnának el. Megjegyezte, a Nyírmihályditól Nyírbátorig tartó főútszakaszon 11,5 tonnás burkolaterősítés, ívkorrekció és szélesítés egyaránt megvalósulna, emellett

folyamatban van az ipari park elkerülőjének építése és a város ipari parkjának energetikai fejlesztése, mely programra összesen 1,5 milliárd forintot fordítanak.

Nyírbátorba 2014 óta 33 program révén több mint 33 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett - mondta Simon Miklós.

Mi épül?iskolafelújításNyírbátor471-es útBáthori István MúzeumBáthory Anna Református Általános Iskolaipari park

Hírlevél

Hirdetés