2024.03.19, Kedd
Panorámás prémium lakások Újlipótváros szívében a MEVA állványaival
Látványtervek: Duna Pearl, Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Panorámás prémium lakások Újlipótváros szívében a MEVA állványaival

magyarepitok.hu

2021.03.05. 10:20

A Duna Pearl mintegy 200 panorámás lakással és több mint 100 szobás hotellel gazdagítja Budapestet az utolsó dunaparti beépíthető telkek egyikén, mindezt Újlipótváros szívében. A Bayer Construct jelenleg is dolgozik a projekt szerkezetépítésén, az alapozási munkákat pedig a HBM végezte el.

Legutóbb tavaly számoltunk be a fővárosi XIII. kerület számos építkezése közül is kiemelkedő Duna Pearl projektről, akkor a HBM Soletanche Bachy Kft. által végzett alapozási munkák befejezése alkalmából. A Polat-csoporthoz tartozó PD Real Estate fejlesztésében közvetlenül a Margit-szigettel szemben, a Duna partjánál épülő projektben most a Bayer Construct Zrt. dolgozik monolit vasbetonszerkezeteken, a MEVA Zsalurendszerek Kft. eszközeivel is.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A 65 éve alapított és Magyarországon is 30 éve jelenlévő Polat-csoport a világon már összesen több mint 1.000.000 négyzetméternyi ingatlant fejlesztett sikeresen. Ennek a portfoliónak a következő része lesz a Duna Pearl is.

 

Dunaparti szálloda és prémium lakások épülnek a Margit-szigettel szemben

A kilenc emelet magas Duna Pearl gondosan előkészített tervek alapján készül el. A folyóra és a pesti városrészre néző kilátáson felül a 103 szobás szállodát is magában foglaló lakóépület (193 lakást alakítanak ki) zöld területeivel, prémium megoldásaival, tágas élettereivel, teraszaival átlag feletti életminőséget kínál a leendő lakóknak.

 

 

A lakóépület kiemelkedő minőségű funkcionális terei megerősítik azt az érzést, hogy a Duna Pearl egy olyan prémium ingatlan, ahol a tervezésnél kiemelt szempont volt a lakók kényelme és életminősége.

0-24 órás recepció, mélygarázs, földszinti üzlethelyiségek, különleges burkolatok, alapanyagok és a prémium gépesített konyha is hozzájárul ahhoz, hogy a Duna Pearl kiemelkedjen a többi ingatlanfejlesztés közül.

 

 

A 6.500 négyzetméteres telken a kilenc emeletes kialakításnak köszönhetően az összes épített alapterület 45.000 négyzetméter lesz, és jelentős lesz a zöld terek aránya is mind a fejlesztésben, mind az azt körülvevő területen is. A Duna Pearl 2022-ben készül el. A projektről további információt a www.dunapearl.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

 

Sikeres projektek sorozatát tudhatja maga mögött a szerkezetépítő

 

 

A kivitelezés minőségére garanciát adnak a Bayer Construct hasonló szerkezetépítési referenciái: a magyar cég számos munkája közül csak példaként említjük meg a VABA Apartments projektet, a balatonlellei Napfény Resortot, de a főváros egyik legjelentősebb kereskedelmi magánprojektjében, az Etele pláza hamarosan lezáruló építkezésében is fontos szerepet vállalnak.

 

A MEVA mérnökei tervezték meg az állványtornyokat

 

 

Most a jelenleg zajló munkák során alkalmazott zsalurendszerekről kaptunk bővebb tájékoztatást a MEVA mérnök szaktanácsadójától, Oberrecht Kálmántól. Kifejtette: az épület sajátossága határoló utcák mentén egy körbefutó, két szint magas, a járdaszint fölé konzolosan kiálló vasbeton födémlemez volt. Elmondása szerint ennek födémzsalu alátámasztása normál födémtámaszokkal már nem volt lehetséges, így a MEVA MT60-as és MEP állványtornyai kerültek beépítésre.

 

 

Az MT60 állványtornyok általában 170x170 centiméteres alaprajzi méretűek, de az épület sajátosságainak megfelelően itt 6 lábú tornyokat is összeszereltek (ezek mérete 170x340 centiméter). Az állványrendszer gyorsan, könnyen felépíthető, kényelmesen, akár vízszintes helyzetben is összeszerelhető, daruval felállítható . Az egyes elemek könnyűek, elvesző kötőelem nélküliek, egy mozdulattal biztosan köthetők egymáshoz.

 

 

Az így összeszerelt 7 méter magas tornyokat daruval állították fel és helyezték el a MEVA mérnökei által előre megtervezett pozíciókba.

 

A bontás is biztonságos és egyszerű

Az állványtornyok bontása is biztonságos, valamint kényelmes, akár vízszintes helyzetben is – tudta meg lapunk. Ez úgy történik meg, hogy először meglazítják, majd a tornyokra szerelt gördítő kerekekkel egyesével kitolják őket egy, a daru számára elérhető helyre, végül pedig daruval elfektetik az állványtornyokat .

Amennyiben mégsem daru segítségével bontanak, akkor is kényelmes a szétszerelés, a legnehezebb elem is mindössze 15 kilogramm, így könnyen leszerelhető – mutatott rá a szakember.

 

 

Galéria

Mi épül?MEVA Zsalurendszerek Zrt.Bayer Construct Zrt.HBM Kft.lakásépítésszállodaberuházásúj építésű lakásokÚjlipótváros