2024.03.19, Kedd
Békés megyei település kap iskolafelújítást és új tornacsarnokot
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Békés megyei település kap iskolafelújítást és új tornacsarnokot

mti

2021.04.15. 18:42 - Hegedűs Gergely

A közbeszerzési eljárást napokon belül kiírják, a kivitelezés ősszel kezdődhet és a tervek szerint jövő nyárra be is fejeződhet.

Hirdetés

Több mint 1,6 milliárd forintból korszerűsítik Vésztőn az egyik általános iskolát, amelynek közelében tornacsarnok létesül. A Békés megyei településen 500 millió forintból uszoda is épül. 


Három osztály párhuzamos óráinak megtartására alkalmas csarnok épül

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ vezetője az MTI-t csütörtökön tájékoztatta arról, hogy a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

a tantermek, szaktantermek, fejlesztőszobák, irodák és a könyvtár teljes körű felújítását végzik el, stúdióhelyiséget és tánctermet alakítanak ki.

A fejlesztés része a gépészeti- és elektronikus felújítás és az akadálymentesítés is.   

Az iskola épületével majdnem szemben lévő telken 981,5 millió forintból egyszerre három osztály párhuzamos testnevelés óráinak megtartására alkalmas tornacsarnok épül. Ez elsősorban az intézmény mintegy 400 tanulójának mindennapos testnevelés oktatását teszi lehetővé, ugyanakkor sport- és szabadidős célú rendezvények, iskolai programok helyszínéül is szolgál 2022 szeptemberétől - írta Teleki-Szávai Krisztina.   


Strandmedencét, fallabdapályát és fitnesztermet is kialakítanak

A fejlesztésre eredetileg elnyert 794 millió forintos támogatási összeg a kormány jóváhagyásával kétszeresére nőtt, a beruházást részben uniós forrás bevonásával biztosítják. A területet április elején mindkét fejlesztési helyszínen átadták a kivitelezőnek, a munkálatok jövő év őszére érnek véget.   

Karakas Anikó (független) polgármester az MTI-nek elmondta, az önkormányzat 600 millió forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán uszoda építésére: egy 25 méteres úszómedence mellett egy többfunkciós strandmedencét, fallabdapályát és fitnesztermet is kialakítanak.

A mintegy hétezer lakosú település vezetője hozzátette, a közbeszerzési eljárást napokon belül kiírják, a kivitelezés ősszel kezdődhet és a tervek szerint jövő nyárra be is fejeződhet.

Mi épül?Vésztőtornateremiskolafelújítás

Hírlevél

Hirdetés