2024.07.17, Szerda
Hamarosan elkészül a sípályával ellátott Alsóerdei Sport- és Élménypark
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Hamarosan elkészül a sípályával ellátott Alsóerdei Sport- és Élménypark

magyarepitok.hu

2021.04.21. 10:15 - Kalácska-Nagy Nóra

A Szabadics Építőipari Zrt. által kivitelezett projekt egyedülállósága abban rejlik, hogy egy olyan szabadidő eltöltésére alkalmas sport- és élménypark épül, ahol a család minden tagja ki tud kapcsolódni.

Hirdetés

Tavaly júniusban rajtolt el a zalaegerszegi Alsóerdő új sport- és élménypark építése a Szabadics Építőipari Zrt. kivitelezésében. A komplexummal egy különleges, több generáció számára is élményt kínáló, összetett fejlesztési program valósul meg. A sport- és élménypark, valamint a megközelítését szolgáló közlekedési kapcsolatok átadása várhatóan még az idén megvalósul.

A fejlesztés során olyan új turisztikai attrakciókat hoznak létre, amelyek jelentős vonzerőt képeznek a környéken élő gyermekes családok, sportkedvelők és iskolák számára, valamint célpontot jelenthetnek a régióban osztálykirándulások, csapatépítő tréningek és céges rendezvények lebonyolítására is.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A kalandpark és a KRESZ-park szinte kész

Az építkezés részleteiről Becze Tamás, a Szabadics Zrt. magasépítési üzletágának projektvezetője tájékoztatta lapunkat, aki elmondta, már elkészült a kosárlabdapálya, a multifunkcionális sportpálya és a belső, nagy parkoló is. Emellett nagyjából 90%-os készültségi fokon áll a kalandpark, a KRESZ-park és a külső kerítés kivitelezése.

„A játszópark elemeit 50%-ban összeszereltük, míg a külső világítási munkák (kandeláberek, pályavilágítás) 70%-ban kiépítésre kerültek. Jelenleg a központi épület sí- és kalandpark épületében zajlanak a belső munkálatok, úgy, mint hidegburkolás, glettelés és festés, a térkövezési és tereprendezési munkák, valamint folyamatban van a lelátó alapozási munkája is.”

A továbbiakban épülni fog még

  • 15 méteres kilátó - oldalán mászófallal,
  • street workout és senior játszótér,
  • kisgyermek játszótér,
  • rekortán futópálya,
  • salakos kerékpárpálya,
  • füves sportpálya,
  • valamint a komplexum északi részén egy 15 fős parkoló.

„A várost és a sport- és élményparkot összekötő kerékpárutat felújítjuk, amely új világítást fog kapni. A munkaterületen folyamatos a tereprendezés, a szegélyezési és térkövezési munka, valamint a belső kerítések kiépítése” – tette hozzá a projektvezető.

A család minden tagja kikapcsolódhat

A projekt egyedülállósága abban rejlik, hogy egy olyan szabadidő eltöltésére alkalmas sport- és élménypark épül, ahol a család minden tagja ki tud kapcsolódni. Mindenki megtalálhatja a számára alkalmas sportpályát és eszközt, akár saját maga, akár egy baráti társaság számára is.

„Kiemelném a sípályát a létesítmények közül, hiszen - amennyiben ismereteink nem csalnak -, a közelben nem található még egy olyan hely, ahol a síelés tudományát és a vele kapcsolatos felvonó használatot el lehetne sajátítani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ráadásul úgy, hogy ehhez még hóra sincs szükség.”

Becze Tamás a KRESZ-pálya jelentőségét is kiemelte, hiszen így a gyermekek játszva tanulhatják meg a közlekedési szabályokat és táblákat. „Végül, ami nagyon fontos, hogy mindez egy fákkal övezett területen, a város zajától távol valósul meg.”

A részben a Modern Városok Program keretében, részben európai uniós TOP forrásból megvalósuló programnak része még a búslakpusztai lőtér fejlesztése, valamint a TV-torony felújítása, környezetének megújítása is. Ezen fejlesztések együttesen még több látogatót vonzanak a térségbe.

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Zalaegerszegszabadidőpark

Hírlevél

Hirdetés