2024.03.19, Kedd
Így fejlődik a fürdőkomplexum a folyók városában
Látványterv: kisalfold.hu

Így fejlődik a fürdőkomplexum a folyók városában

MTI

2021.05.06. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Legutóbb 2003-ban volt nagyobb léptékű fejlesztés itt, akkor a fogadóépületet alakították át.

Hirdetés

Vízi élményparkot építenek a Modern városok program részeként Győrben, a fejlesztést 2023 tavaszán fejezik be - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a fürdőkomplexum alapkőletételén. Korábbi cikkünkben megírtuk, az Euro Generál Építő és Szolgáltató Zrt., valamint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. által alkotott konzorcium bővíti és újítja fel Győrben a vízi élményparkot.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a Győrben lévő fejlesztések és fejlesztési elképzelések a jövőt szolgálják a város számára, amely nem csupán a megye központja, hanem egyfajta gazdasági középpont is Nyugat-Magyarországon. A beruházásokkal egy térségi regionális központ alakulhat ki Győrben – tette hozzá.

 

Több parkoló lesz és megújul a fogadóépület

Dézsi Csaba András polgármester jelentősnek nevezte a fejlesztést, és hangsúlyozta, nem csupán fürdő épül, hanem a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál egy olyan árvízvédelmi gátrendszert is kiépítenek, amely megakadályozza azt, hogy árvíz idején víz alá kerüljön a komplexum.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő elmondta, hogy a korábbi fürdőt 1931 nyarán nyitották meg, mára a felújítása elkerülhetetlenné vált. Legutóbb 2003-ban volt nagyobb léptékű fejlesztés itt, akkor a fogadóépületet alakították át. Elmondta, hogy

a vízi élménypark kialakítása mellett a jelenlegi 230-ról 530-ra bővítik a parkolók számát, és a fogadóépület is megújul.

Kara Ákos országgyűlési képviselő azt mondta, hogy több fejlesztés is zajlik a megyeszékhelyen, amelyek közül kiemelkedik a fürdő, de épül a Győrt Pápával összekötő kétszer kétsávos út is a Duna Aszfalt Zrt. és a Soltút Kft. munkájával és az EuroAszfalt Kft. alvállalkozói közreműködésével. A 83-as főút Pápa és Tét déli csomópontja közti szakaszát, valamint a 8315 j. repülőtéri bekötőutat a Duna Aszfalt Kft. valósítja meg. A Tét déli csomópontja és Győr közötti szakaszt pedig a Soltút Kft. kivitelezi.

Mi épül?GyőrDuna Aszfalt Zrt.Soltút Kft.Euro GenerálFertődi Építő és Szolgáltató Zrt.fürdőfejlesztésEuroAszfalt Kft.

Hírlevél

Hirdetés