2024.03.19, Kedd
Minivárossal és gyógyösvényekkel növelik a kétszeresére ezt a debreceni parkot
Illusztráció - Debrecen / Pixabay

Minivárossal és gyógyösvényekkel növelik a kétszeresére ezt a debreceni parkot

MTI

2021.05.11. 09:00 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás során több mint ötezer cserjét és háromezer évelő növényt is telepítenek.

Hirdetés

Tematikus parkká alakul Debrecenben a nagyerdei Pagony játszótér. Kétszeresére bővítik és egész évben ingyenesen látogatható, tematikus parkká alakítják át a több mint 20 éves Ötholdas Pagony játszóteret a debreceni Nagyerdőben - közölte a városháza sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint az Oláh Gábor utcai parkban Szabó Magda Sziget-kék című regénye inspirálta fantáziavilágba kalauzolják el a gyerekeket, illetve a családokat.

A bővítésnél a legfontosabb szempont a természeti értékek fokozott megóvása, így a zöldterület növelése mellett a park több pontján gyógyító kert tematikájú parkrészeket, úgynevezett gyógyösvényeket alakítanak ki: több mint ötezer cserjét és háromezer évelő növényt is telepítenek.

 

A projekt során létrejövő „mini Debrecenben” készülhetnek a gyerekek a felnőtt életre

A park legújabb látványos eleme lesz a miniváros: a kis gyerekházak alkotta városkában, ahol lesz iskola, bolt, piac, bank, kórház, étterem és rendőrség, a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a felnőttek világával. A házak a Debrecenben is megtalálható funkciókat és a Sziget-kék mesekönyv helyszíneit idézik meg.

A négy évszakos játszótéren épülő 450 négyzetméteres központi épületben a kávézó és büfé mellett kialakítanak egy 30-40 személyes rendezvénytermet, valamint baba-mama szobát is. Az épület hátsó részében kap helyet az úgynevezett élménytorony, egy ötszintes, a gyerekek szórakoztatására létesített kilátó, illetve egy játszótorony is.

Mindezek mellett a pavilon építése az európai uniós pályázat kötelező eleme. Az új park területe az Ötholdas Pagony területéhez képest a duplájára nő. Továbbá a meglévő játékok mellett további 35 új játszóelemmel bővül a minden oldalról akadálymentesen megközelíthető játszótér.

Mi épül?Debrecenparképítésinnováció

Hírlevél

Hirdetés