2021.08.04, Szerda

Hirdetés

A Market újabb vidéki munkája ért mérföldkőhöz: szerkezetkész lett az Emerson Eger új épülete
Market Zrt.

A Market újabb vidéki munkája ért mérföldkőhöz: szerkezetkész lett az Emerson Eger új épülete

Market Zrt.

2021.06.17. 12:45 - Kalácska Nóra

A meglévő gyárhoz kapcsolva egy 10 500 négyzetméter nagyságú csarnok épül a hevesi megyeszékhely pneumatika és gépjármű-alkatrészgyártó üzemében.

Hirdetés

Új gyártócsarnokkal bővül a globális technológiai és mérnöki vállalat, az Emerson pneumatika és gépjármű-alkatrészeket gyártó üzeme Egerben. A Market Építő Zrt. kivitelezésében épülő, 10 500 négyzetméter alapterületű, új csarnoképület elérte szerkezetkész állapotát, ebből az alkalomból pedig bokrétaünnepséget tartottak a helyszínen. A város déli ipari parkjában megvalósuló beruházás megduplázza majd a vállalat helyi gyártókapacitását.

A kivitelezés során az épületbe 117 tonna betonacélt és mintegy 1850 köbméternyi betont építenek be. Az Eger-patak közvetlen környezetében mélyalapozásra volt szükség a csarnok építéséhez, melyhez 528 kavicscölöp készült – az előregyártott szerkezetet a Market előregyártó üzeme, a PREbeton készíti. (A Market-csoport érdekeltségébe tartozó cég tevékenységéről korábban már írtunk.) Minden elem öntömörődő betonból készül, melynek köszönhetően a felületi struktúra is látványbeton minőségben készül el.

Fotók: Market Zrt.

Jelenleg a szerkezetépítési befejező munkálatok, a gépészeti és villamos szerelések, a trapézlemezelés, valamint az út- és közműépítési munkák zajlanak. A projekt hátralévő részében elkészül az ipari padló, a homlokzatburkolás és a szakipari munkák, valamint megtörténnek a géptelepítések.

 

A kivitelezés a meglévő gyár működése közben zajlik

Az épület kivitelezésének kihívásai közé tartozik, hogy az épületet úgy kell kialakítani, hogy megfelelő gépészeti, villamossági és automatikai összeköttetést kapjon a meglévő, jelenleg is működő gyárral, valamint egy 178 méter hosszú, nagyméretű acél csőtározó építése is a projekt része, amely a Global FM minősítés megszerzéséhez szükséges.

A bokrétaünnepség alkalmából Gellért Bálint, a projekt építésvezetője elmondta:

„Büszke vagyok arra, hogy a Market kivitelezésében egy újabb színvonalas épület készül el ebben a gyönyörű városban.”

A csarnok építése idén márciusban kezdődött meg, és várhatóan szeptember végén be is fejeződik.

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.PreBeton Zrt.Egercsarnoképítés

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés