2024.03.19, Kedd
Felavatták a fürdőváros új közösségi terét
Fotók: Sóki Tamás

Felavatták a fürdőváros új közösségi terét

magyarepitok.hu

2021.07.28. 14:50 - Kolinek Nóra

A Szabadics cégcsoport munkájával alakították ki Zalakaros új közösségi találkozópontját.

Hirdetés

Szerdán lezajlott a Zalakarosi Rendezvény- és Látogatóközpont, a Karos Korzó ünnepélyes megnyitója. Korábban már írtunk róla, hogy a fürdővárosban történő fejlesztés során látogatóközpontot és kiszolgáló épületet, továbbá − külön szerződés keretében − a külső részeken egy rendezvényteret és arborétumot alakítottak ki.

A csaknem 3000 fő befogadására alkalmas rendezvénytéren szökőkutat, térkővel borított sétányt és parkolót építettek.

A komplexum a Szabadics Zrt. kivitelezésében valósult meg. A kültéri munkák kapcsán a vállalat mélyépítő üzletága is érintett volt. Farkas Lóránt Márk, a Szabadics Zrt. mélyépítési üzletágának építésvezetője az eseményen elmondta: feladataink közé tartozott többek között a teljes térrendezés, amely magába foglalta a

  • növénytelepítési munkákat,
  • ivóvíz-, csapadékvíz-, szennyvízvezetékek és közvilágítás kiépítését,
  • futópálya és felnőtt fitneszpark építését,
  • játszótér bővítést,
  • Kneipp-sétány kialakítását,
  • utak, járdák, parkolók építését,
  • SUD-ok építését (szikkasztó rendszer – a Szerk.), továbbá
  • szökőkút és gépészetének telepítését.
A képre kattintva galéria nyílik!

 

Az építkezés pillanatait fotókon is megörökítették

A projekt különlegességeként említve a szakember hozzátette, hogy a SUD-okat külön közbeszerzési eljárás keretén belül építették. Technológiailag a SUD-ok kivitelezésének a térépítészeti munkákat megelőzően kellett volna készülnie, a közbeszerzési eljárás viszont már a projekt vége felé történt. Ezért

a nagytömegű földmunkák miatt nehéz feladat volt a SUD-ok kivitelezését beilleszteni a befejezés előtt álló térépítészeti munkákba.

Továbbá ezen vállalkozói szerződés része volt a teljes terület növénytelepítése és füvesítése, így az idővel is versenyt kellett futni.

 

A Karos korzó építéséről fotókiállítás is készült, melyet az érdeklődők a rendezvényteremben tekinthetnek meg.

 

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere elmondta, hogy ez a fejlesztés is segít megőrizni a település turisztikai pozícióját, hiszen 2020-ban a belföldi turizmusban a harmadik helyet foglalta el. A városvezető hozzátette: jelenleg további beruházások zajlanak a településen, úgy, mint az egészségház építése, illetve a tornaterem felújítása.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kiemelte: a pandémia ellenére is folyamatosan zajlottak a fejlesztések, és ennek egyik eredménye, hogy határidőre elkészült ez a beruházás.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője hozzátette: Zalakaros versenyben van, és lépést kell tartania a térség többi fürdővárosával. Örömét fejezte ki, hogy a gyógyulni vágyók mellett egyre több fiatal választja kikapcsolódása helyszínéül a települést.

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Zalakarosgyógyfürdőkwellnessfürdőélményfürdőturizmus

Hírlevél

Hirdetés