2024.03.19, Kedd
Óriásparkot varázsoltak a Puskás Aréna melletti kihasználatlan területekből
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Óriásparkot varázsoltak a Puskás Aréna melletti kihasználatlan területekből

magyarepitok.hu

2021.09.18. 12:04 - Hegedűs Gergely

A több mint 100.000 négyzetméternyi területen többek közt játszóterek, sétányok, pihenődomb és pályák szolgálják a kikapcsolódást.

Hirdetés

Szombat délben Budapesten megtartották a Puskás Aréna Park megnyitóját. A korábbi közbeszerzési adatok szerint a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében elkészült park a nemzeti stadion közvetlen szomszédságában jött létre, több mint 100 ezer négyzetméteren, amely nagyjából négyszerese a Hősök tere területének.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Mászópark, fitnesz és street workout park is a kínálatban

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) és Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) együttműködésével létrejött beruházást Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Borbély Ádám, a zuglói önkormányzat képviselője nyitotta meg.

A BFK sajtóanyaga szerint egy korábban nagyrészt kihasználatlan és a lakosság elől elzárt terület született újjá.

Az új parkban egyebek mellett futókör, játszóterek, mászópark, sétányok, pihenődomb, fitnesz és street workout park, kosárlabda pályák, kézilabda, görhoki, mini labdarúgó pálya, illetve ping pong és teqball asztalok szolgálják a látogatók kikapcsolódását.


A nemzeti aréna ikonikus szoborsora is megújult

Teljesen átalakult a BOK csarnok parkolója és környezete is, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok előtti terület díszburkolatot kapott és sikerült megmenteni, egyben megújítani a dromoszt, az ikonikus szoborsort is.

A beruházással nemcsak egy új park, hanem Budapest legújabb rendezvényhelyszíne jött létre.

A park ugyanis alkalmas koncertek, fesztiválok megrendezésére, és ahogyan a nyári labdarúgó Európa-bajnokság alatt, óriáskivetítőkön lehet majd különböző sporteseményeket megtekinteni.  

A megnyitó köré egy Családi Napot is szerveztek: a park területén egész napos programok, a toronyépület előtt felállított színpadon pedig koncertek várták a kilátogatókat - olyan közkedvelt sztárokkal mint Wolf Kati, Szabó Zsófi, Kollányi Zsuzsi, Kucsera Gábor vagy Lukács Miki.


A Puskás közösségi térré vált kívül és belül egyaránt

A szombati átadón Fürjes Balázs azt hangsúlyozta, hogy folytatják a korábban elkezdett kormányzati munkát, amely Budapest zöldítését szolgálja. Utalt a korábban átadott Millenáris Széllkapura, a MOME vadonatúj közparkja, az Orczy kert újjávarázsolása, a Józsefvárosban a Nemzeti Múzeum kertjének felújítására. "Emellett folytatódik a csepeli közpark tervezése, és tőlünk nem messze sikert arattak a Városliget új részei" - fogalmazott Fürjes Balázs.  

Fürjes Balázs

Tíz év alatt a kormány Budapesten több mint egymillió nyégyzetméternyi zöldparkot, közparkot hozott létre vagy újított meg - derült ki szavaiból.

Arra is kitért, hogy a Puskás Aréna Park gondozott, ápolt és őrzött közpark lesz, hivatalos nyitvatartási idővel. A kerítéssel védett területet éjszakára lezárják. "A közpark közösségi tervezéssel jött létre, számos kiscsoportos beszélgetést tartottunk annak felmérésére, hogy mely eszközök szolgálják leginkább a családok kikapcsolódását. Mostantól azt tudjuk mondani, hogy a Puskás közösségi térré vált kívül és belül egyaránt" - hívta fel a figyelmet az államtitkár. 

Galéria

Mi épül?Magyar Építő Zrt.közparkPuskás ArénaBudapest Fejlesztési Központ (BFK)ZÁÉV Építőipari Zrt.

Hírlevél

Hirdetés