2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a debreceni repülőtér új logiszitkai központja
Kandert Szabolcs/dehir.hu

Elérte legmagasabb pontját a debreceni repülőtér új logiszitkai központja

mti, dehir.hu

2021.11.11. 08:30 - Szabó Ákos

Felkerült a bokréta a cívisváros nemzetközi légikikötőjének több mint 4000 négyzetméteres új épületére.

Hirdetés

Jelentős lépést tett előre a debreceni repülőtér: a létesítmény logisztikai kapacitásait növeli az az inkubátorközpont, melynek szerdán tartották meg a bokrétaünnepségét. A projekt a Xanga-csoport és az MFB Invest Zrt. tulajdonában lévő WX-Innocargo Kft. beruházásában valósul meg mintegy négymilliárd forint befektetéssel.

A 4400 négyzetméter alapterületű inkubátor épület 16 méter magas, és az első olyan építmény a debreceni repülőtéren, amely hangárként befogadhat egy utasszállító repülőgépet. A beruházás a repülőtér Multimodális Logisztikai Központját bővíti.

 

További fejlesztések is várhatóak a debreceni légikikötőben

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kivitelezés előre haladásának alkalmából megrendezett ünnepségen Papp László polgármester elmondta: a debreceni repülőtér önkormányzati, állami és magántőkének köszönhetően dinamikusan fejlődik. Kifejezte reményét, hogy a koronavírus-járvány után várhatóan az utasforgalom is új szintre lép.

Hozzátette: bár a járvány miatt csökkent a járatok és az utasok száma, a repülőtér fejlesztése töretlen,

jelenleg folyamatban van egy nemzetközi tervpályázati eljárás,

és remélhetőleg hamarosan kormánydöntés is születik a légikikötő hosszú távú fejlesztésére.

Herdon István, a Xanga-csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: az épület előtt egy repülőgépek fogadására alkalmas, nagy teherbírású burkolt felületet is kialakítanak, amely közvetlen kapcsolatot fog biztosítani a repülőtér üzemi területén található forgalmi előtérrel - számolt be a dehir.hu.

A jövőre elkészülő inkubátorba települő cégek 50-100 új munkahelyet hoznak létre a légikikötőben – hangsúlyozta a cégvezető.

Mi épül?Debrecenlogisztikai központlogisztikarepülőtér

Hírlevél

Hirdetés