2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Sportolói bázis épült a veszprémi tornászok számára
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Sportolói bázis épült a veszprémi tornászok számára

magyarepitok.hu

2021.11.24. 11:20 - Kalácska-Nagy Nóra

Az 1500 négyzetméter alapterületű sportlétesítmény kivitelezését a VEMÉVSZER Kft. és a MIN-TECH Kft. végezte konzorciumban.

Hirdetés

A Modern Városok Program finanszírozásából a Városi Stadion komplex megújításának első elemeként új tornászgyakorlóval gazdagodott Veszprém. Az ünnepélyes átadóra szerda délelőtt került sor.

A sportlétesítmény kivitelezését a VEMÉVSZER Kft. és a MIN-TECH Kft. végezte konzorciumban. Az eseményen részt vett:

  • Dr. Botos Gyöngyvér helyettes államtitkár,
  • Ovádi Péter országgyűlési képviselő,
  • Porga Gyula Veszprém polgármestere,
  • Dr. Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség elnöke,
  • valamint Berki Krisztián a Magyar Torna Szövetségtől.
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Korábbi cikkünkben megírtuk, a tornacsarnok – amely versenysportnak, az utánpótlás-nevelésnek, az iskolai sportnak és a helyi szabadidősportnak is helyet biztosít – 230 tornász és gumiasztalos diák számára nyújt minőségi edzési lehetőséget. Az új sportcsarnok 40x30 méter alapterületű, 11 méter magas, nettó alapterülete pedig 1500 négyzetméter.

Az épület földszintjén több mint 800 négyzetméteres gyakorlóteret, öltözőt, szertárat, büfét és előcsarnokot alakítottak ki. Az emeleten galéria, társalgósarok, öltöző kapott helyet.

Az átadón elhangzott, az 52 éves Veszprémi Torna Club a város hagyományosan fontos egyesületei közé tartozik. Számos válogatott tornászt és gumiasztalost adott az országnak. Az egyesületben jelenleg 3 szakág működik. Az új épület korszerű, élhető és funkcionálisan tökéletes helyszín lesz a munkára. Jelenleg a tagság létszáma meghaladja a 170 főt.

 

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta, a torna nagyon fontos sportág, hiszen olyan mozgáskészséget, bátorságot, mozgáskultúrát ad, ami nagyon sokat jelenthet egy fejlődő gyermek életében. A most átadott új terem alkalmas az élsportra is, tehát minden lehetőség adott arra, hogy aki bajnok akar lenni, az kibontakozhasson itt.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, egy álmot váltottak valóra az új sportcsarnokkal, amely közös csapatmunka eredménye. Hozzátette, Veszprémben kiváló egyesületek és sportolók vannak, de az infrastruktúrával lemaradtak. Azonban most már nemcsak egyedülálló uszodával, hanem egyedülálló tornászgyakorlóval is rendelkezik a város.

Botos Gyöngyvér, a Miniszterelnökség települési fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: Veszprém tudott élni a Modern Városok Program adta lehetőségekkel, hiszen számos összetett fejlesztés valósult meg. Mint mondta, 4 ezer milliárd forintot költ erre a programra a kormányzat, melynek a fele már a városoknál van.

Berki Krisztián olimpiai bajnok elmondta, hogy a gyermekek sport iránti szeretetét a szülői útmutatás mellett a sportlétesítmény felszereltsége is befolyásolja, ezért fontos az optimális körülmények megteremtése.

Galéria

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.Min-Tech Kft.Veszprémsportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés