2024.04.20, Szombat
Multifunkciós csarnokkal gazdagodik a Pest megyei település
Látványterv: paty.hu

Multifunkciós csarnokkal gazdagodik a Pest megyei település

magyarepitok.hu, TED

2021.12.30. 18:30 - Kolinek Nóra

A pátyi sportcsarnokban lehetőség adódik torna- és küzdősport, valamint labdajáték edzések és versenyek lebonyolítására.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzési közlönyben a napokban megjelent a pátyi multifunkcionális sportcsarnok építéséről szóló ajánlati felhívás. Az új többcélú létesítmény a város meglévő sportpályájánál helyezkedik majd el, közel a városközponthoz, a Füzes-patak mellett, Pátykert határán.

A tervek szerint a csarnok nem csak sportolásra ad lehetőséget, hanem kulturális és közösségi térként is funkcionál majd. A komplexumban lehetőség adódik torna- és küzdősport, valamint labdajáték edzések és versenyek lebonyolítására.

A küzdőtér egy 24 x 44 méter alapterületű multifunkciós sportpálya, melyen felfestéssel az alábbi pályák alakíthatók ki:

  • 20 x 40 méteres kézilabdapálya és
  • 15 x 28 méteres kosárlabdapálya
Látványterv: paty.hu

 

A komplexumban fitness terem is helyet kap

Az épület két egymástól karakterében eltérő épülettömegből: egy alacsony tetőhajlással kialakított lapostetős épületrészből és egy magasabb csarnokrészből áll. A magasabb tömeget körülölelő épületrészben helyezkednek el a kiszolgáló funkciók, míg a magasabb tömegben található a küzdőtér és a hozzá tartozó nézőtér.

Az előtérben kap helyet a ruhatár és a földszinti vizesblokk. Innen lépcső vezet a büfébe és a hozzá tartozó fogyasztói térbe.

A lefelé vezető lépcsőn egy zárt folyósón keresztül érhetők el a csapatöltözők (4 db), az iroda, valamint a lelátórész alatt elhelyezkedő további öltözők, az orvosi szoba, az akadálymentes öltöző és a raktár.

A felfelé vezető lépcsőn közelíthető meg a négy szektorra osztott, összesen 285 nézőt befogadó nézőtér.

A földszinten a küzdőtérhez tartozik egy nagyobb alapterületű fitness terem és egy székraktárként is használható szertár. Az alsó szinten helyezkedik el a gépészeti helyiség, a küzdőtér mögött pedig a szellőzőgépek.

Az ajánlatokat 2022 január 31-ig várják.

Mi épül?Pátysportcsarnokcsarnoképítéssportberuházások

Hírlevél

Hirdetés