2024.03.29, Péntek
Nem csak kívül, belül is megújul a Kútvölgyi torony, korszerű kórház lesz belőle
Fotók: Layher Kft.

Nem csak kívül, belül is megújul a Kútvölgyi torony, korszerű kórház lesz belőle

Magyar Közlöny, facebook.com/furjesbalazsp

2021.12.02. 10:24 - Bíró Beáta

Megjelent a kormányhatározat: 5 milliárd forintból újítják fel belül a Kútvölgyi tornyát. Átmenetileg ide költöztetik az új budai centrumkórház megépítése idején a János kórház egyes osztályait.

Hirdetés

 5 milliárd forintot biztosít az állam a Kútvölgyi Torony kórházépület teljes belső felújítására – jelent meg a Magyar Közlönyben december 2-án. A döntés azért nagy jelentőségű, mert

a János Kórház területén létrejövő új budai centrumkórház megépítésének idejére átmenetileg ide költöztetik majd a belgyógyászat, a sebészet, az urológia és az intenzív ellátást

– írja közösségi oldalán Fürjes Balázs. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a döntést azzal indokolta: meg kell teremteni a feltételeket ahhoz, hogy a 80 000 négyzetméteren  létrejövő új budai centrumkórház felépítésének idején is biztosítani lehessen  a szünetmentes és biztonságos ellátást.

 

 

Jövő ősztől már fogadja a betegeket a felújított Kútvölgyi torony

A földszinten található majd a sürgősségi, a belgyógyászat, a sebészet, az intenzív és az urológia. Hét szinten összesen 250 betegágyat helyeznek el a kórtermekben, valamint öt műtőt és endoszkópos labort alakítanak ki, teljes technológiai háttérrel. Nem maradnak el az orvosi szobák és az ápolók pihenő terei sem. A felújított épületben 2022 őszétől évente 10-12 ezer fekvőbeteg gyógyulhat.

 

 

A budapesti Kútvölgyi Kórház leromlott állapotú  épületeinek és toronyépületének korszerűsítése már nyáron elkezdődött. Erről korábban lapunk is beszámolt. Most homlokzatcsere zajlik 11 ezer négyzetméteren, 11 milliárd forintból. A 34 méter magas homlokzati állvány tervezését a kivitelező szakemberek a Layher Kft. mérnökeinek segítségével valósították meg.

 

 

Új külső burkolatot, hőszigetelést, nyílászárókat kap az épület, és megtörténik a teljes energetikai korszerűsítés is. A munkálatokat 2022 tavaszára fejezik be.

Galéria

Mi épül?Budapest Fejlesztési Központ (BFK)Layher Kft.kórházfejlesztésBudapest

Hírlevél

Hirdetés