2024.03.19, Kedd
Modern környezet és munkakörülmények várják a rend őreit Sárbogárdon, épül az új kapitányság
Fotók: Laterex Zrt.

Modern környezet és munkakörülmények várják a rend őreit Sárbogárdon, épül az új kapitányság

magyarepitok.hu

2022.02.24. 15:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Már a homlokzat készítésénél tart a csaknem 100 fős állomány részére épülő kapitányságon a LATEREX Építő Zrt.

Hirdetés

Új rendőrkapitányság létesül a Fejér megyei Sárbogárdon – írta meg lapunk tavaly júniusban. Az épület kialakítását a LATEREX Építő Zrt. végzi el. A kivitelezési munkálatok 2021 májusában indultak el, és a rendőrkapitányságot 2022 novemberében adják át. Így idén ősztől modern környezet és munkakörülmények várják majd a hivatali dolgozókat.

Fotók: Laterex Zrt.

Háromszintes épületen dolgoznak a kivitelezők

A Sárbogárd belterületén, az Árpád utca és a Tury Miklós utca kereszteződésénél létesülő rendőrkapitányság egy 4200 négyzetméter nagyságú telken helyezkedik el. Itt alakítják ki a megközelítőleg 100 fő dolgozói létszámot befogadni képes, 2176 négyzetméter alapterületű rendőrségi épületet.

A kapitányságon helyet kap:

  • 10 darab fedett gépjármű parkoló,
  • bűnjelkamrák
  • és két darab szolgálati kutyakennel is.

A háromszintesre tervezett épület földszintjén irodahelyiségek találhatók, valamint itt kapott helyet a két előállító helyiség is. A dolgozók számára fedett dohányzóhelyet is kialakítanak majd.

Az első emeleten helyezkedik el a többi irodai funkció, valamint egy nagy tárgyalóhelyiség is kialakításra kerül. A második emelet az úgynevezett gazdasági szint szerepét fogja betölteni, ide kerül a gépészeti helyiség, a rekreációt szolgáló konditerem, valamint a férfi-női öltöző blokk vizes helyiségekkel.

Középpontban a környezettudatosság

Az épület szerkezetileg pillérvázas, kitöltő falas épület, mely négy dilatációs egységre van bontva. A környezettudatosság szintén a fő szempontok között szerepel, hiszen geotermikus víz- és hőszivattyú, napelemes kiserőmű működik majd a létesítményben. Az épület tetejének közel 50%-án napelemeket helyeznek el. 

Jelenleg az út és a parkoló kivitelezését végzik, emellett készül a homlokzat, továbbá szárazépítési, hidegburkolási, felületképzési, erős- és gyengeáramú, valamint gépészeti szerelési munkák is zajlanak.

Mi épül?LATEREX Építő Zrt.Sárbogárdrendőrkapitányság

Hírlevél

Hirdetés