2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A Balaton egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává válhat ez a terület
Képünk illusztráció! - magyarepitok.hu

A Balaton egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává válhat ez a terület

mti, magyarepitok.hu

2022.03.18. 18:23 - Hegedűs Gergely

Ennek érdekében vásárolta meg az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztőként a Bayer Property a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-t.

Hirdetés

A BAYER Property Zrt. vásárolja meg a balatonvilágosi Club Aliga területét tulajdonló PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. Az adásvételi szerződést március 17-én írták alá a projekttársaság tulajdonosai - tájékoztatta az Appeninn Nyrt. sajtóközleményben az MTI-t.

A megállapodás értelmében a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-t- leányvállalataikon keresztül - 75-25 százalékban tulajdonló Appeninn Nyrt. és Lexan Holding egyaránt eladja saját üzletrészét az egyik legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztőnek. A Bayer Property Zrt. a magyar tulajdonú Bayer Construct cégcsoport tagjaként számos jelentős fejlesztést hajt végre, többek közt a Zugló új városközpontját kialakító óriásprojekt is a nevéhez fűződik, amely hat ütemben, mintegy bruttó 250 milliárd forintból fog megvalósulni.   


Volt pártüdülő területét fejlesztik a projektben

Az Appeninn Nyrt. 2018-ban vásárolta meg  - a társaság kizárólagos tulajdonában lévő Appeninn BLT Kft.-n keresztül- a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. többségi tulajdonrészét, mivel nagy potenciált látott az egykori balatonvilágosi pártüdülő 47 hektáros területének fejlesztésében.   

A PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. az elmúlt két évben már számos előkészítő munkálatot és rekonstrukciós célú beruházást elvégzett a területen, valamint a tereprendezés is megkezdődött.

A 2021 őszére elkészült tervek alapján a területen egy új településrész jöhet létre. A beruházási tervek megvalósítását a Kisfaludy Fejlesztési Program keretéből elnyert pályázati források is segíteni fogják.   


Az egyik legnagyobb fejlesztési potenciállal rendelkező ingatlan cserélt gazdát

Balázs Attila, a BAYER Property Zrt. igazgatóságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. megvételével Magyarország egyik legnagyobb fejlesztési potenciállal rendelkező ingatlanához jutnak hozzá.

Fejlesztési terveik véghezvitele esetén a balatonvilágosi terület a Balaton egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává válhat

- jelezte Balázs Attila.

A Bayer Construct cégcsoport nemcsak ezzel a projekttel kapcsolódik a balatoni régióhoz, miután többek közt Balatonlellén a Bayer Property fejlesztésében épült meg a Napfény Resort 50 lakásos társasház, illetve szintén rekordsebességgel építi a magyar cégcsoport saját fejlesztésben Balatonbogláron a Platán Garden társasházat.

Bihari Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben ismertette: a balatonvilágosi beruházások előkészítése jelenleg is intenzíven folyik. Azonban tőzsdei vállalatként a cég számára elsődleges cél a részvényesi értékteremtés, amit a hosszabb távon megtérülő elemek nyereség realizálása mellett történő divesztíciójával is erősíteni kívánnak. Ennek részeként döntöttek a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-ben meglévő üzletrész értékesítéséről.   

 

Célkeresztben az irodaépületek és a kiskereskedelem az Appeninn új stratégiájában

Az Appeninn Nyrt. 2022. február 10-én döntött üzleti stratégiája felülvizsgálatáról és módosításáról. Eszerint az 5 éves üzleti stratégiában megfogalmazott céloknak megfelelően az Appeninn Nyrt. a további bővülést magas hozamot ígérő, jó minőségű, elsősorban Budapesten, továbbá a CEE és SEE régiókban található irodaépületek akvizíciójával fogja elősegíteni. A másik stratégiai célszegmens a kiskereskedelem területe.   

Az akvizíciókhoz szükséges forrásokat a társaság döntően a turisztikai portfólióját képező projekttársaságok értékesítésével kívánja előteremteni. Ebbe a sorba illeszkedik a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. 75 százalékos üzletrészének értékesítése - írták a közleményben.   

Az Appeninn Nyrt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde prémium kategórájában forognak, a részvény legmagasabb értéke az elmúlt egy évben 310 forint, minimuma 188,5 forint volt.

Mi épül?Bayer Construct Zrt.BalatonBayer PropertyingatlanfejlesztésBalatonaliga

Hírlevél

Hirdetés