2024.04.25, Csütörtök
Letették Székesfehérvár több mint 6000 négyzetméteres új kórházépületének alapkövét
Látványtervek: Székesfehérvár MJV önkormányzata, Fotók: Épkar Zrt.

Letették Székesfehérvár több mint 6000 négyzetméteres új kórházépületének alapkövét

magyarepitok.hu, Épkar Zrt., szekesfehervar.hu

2022.03.22. 12:00 - Szabó Ákos

A Fejér-B.Á.L. és az Épkar munkájával háromszintes épülettel gazdagodik a megyeszékhely.

Hirdetés

A Modern városok program keretében, 11,5 milliárd forint kormányzati támogatással bővül a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Székesfehérváron, március 22-én letették az új belgyógyászati tömb alapkövét.

A nettó 6366 négyzetméteres épület elkészültével 112 ággyal bővül a kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása.

A város egészségügyi szolgáltatásait jelentősen fejlesztő projektet a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma kivitelezi a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. megbízásából a Gav-Art Stúdió Kft. tervei alapján.

 

A képre kattintva galéria nyílik

 

Közvetlen kapcsolatot alakítanak ki a fontosabb egészségügyi helyszínekhez

Az új, háromszintes épület kialakításához szükséges, így a közbeszerzési kiírás része volt a munkálatok első lépéseként több régi, elavult épület elbontása, illetve az engedélyes és kiviteli tervek véglegesítése is, ez a munka 2021 októberében startolt el. A projekt 2023 őszén készül el.

 

 

Az új épületben 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, önálló vizesblokkal. Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel. A fejlesztés részét képező külső parkolók már elkészültek, további 80 belső parkoló is készül majd és felújításra kerül a közel 1000 négyzetméteres függőfolyosó is.

 

Cser-Palkovics András polgármester, Juhász Roland államtitkár, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Kásler Miklós miniszter, Dr. Bucsi László kórházigazgató

Az eseményen Dr. Bucsi László kórházigazgató beszéde alapján fény derült a most épülő tömb fontosságára is: mint kifejtette az elmúlt 10-12 év mintegy 15 milliárd forintnyi fejlesztést hozott az intézménynek, amivel szinte teljesen megújult a kórház, és ehhez kapcsolódik a mostani fejlesztés, amely mintegy 11,5 milliárd forintos beruházást jelent.

 

 

A székesfehérvári kórház fejlesztésének egyik legfontosabb pontja

"Ma pedig egy olyan beruházást jelentünk be, ami a székesfehérvári kórház fejlesztésének egyik legfontosabb pontja" 

- hangsúlyozta beszédében Kásler Miklós emberi erőforrások fejlesztéséért felelős miniszter.

Az új beruházással kapcsolatban többek között kidejtette, hogy a megépülő új tömbben emeletenként szeparálják el a különböző profilokat, ugyanakkor ezt a tömböt a függőhíd összeköti majd a sürgősségi ellátó egységgel és a diagnosztikai tömbbel is. "Mindez ez azt jelenti, hogy a betegek ellátása lényegesen gyorsabb és biztonságosabb lesz" - mondta el.

 

 

Jobb körülmények között dolgozhatnak majd az orvosok

Minden ilyen fejlesztés szívét alapvetően azok az emberek adják meg, akik a kórházban dolgoznak. Az intézmény szakmai munkáját ezekkel az infrastruktúra fejlesztésekkel tudjuk támogatni”

– kezdte köszöntőjét Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte még: kiemelte, a város segítségére minden időben számíthat a kórház, hiszen rengeteg olyan dolgot tesznek közösen, amelyek a régió egészét meghatározó egészségügyi ellátás fejlesztését jelenti.

 

 

Végül Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár szólt arról, hogy az emberélet az elmúlt évszázadokban az orvostudománynak köszönhetően még becsesebb lett. Hozzátette, a székesfehérvári kórházban megvalósuló fejlesztés optimalizálja a betegellátást, hatékonyabbá teszi az orvosok munkáját.

 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Székesfehérvári kórházSzékesfehérvárépítőipari cégekFejér-B.Á.L. Zrt.Gav-Art Stúdió Kft.egészségügyi fejlesztésFejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Hírlevél

Hirdetés