2024.03.29, Péntek
Folytatódik az EBH INVEST hallgatói programja: újabb projektlátogatáson vehettek részt Ybl-ös hallgatók
Fotók: EBH INVEST

Folytatódik az EBH INVEST hallgatói programja: újabb projektlátogatáson vehettek részt Ybl-ös hallgatók

magyarepitok.hu

2022.05.25. 14:00 - Kolinek Nóra

Immáron másodszorra volt lehetőségük a Krausz Palota kivitelezési kulisszatitkaiba bepillantani az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar diákjainak, akik az EBH INVEST hallgatói programjának részleteivel is megismerkedhettek.

Hirdetés

Legutóbb márciusban számoltunk be arról, hogy YBL-ös hallgatók tekinthettek be a Budapest, VI. kerület Andrássy út 12. szám alatt található Krausz Palota megújulásának részleteibe.

Az 1885-ben épült Andrássy úti palota felújítása során a vállalat „shell and core” típusú kivitelezés keretein belül, az épület teljes gépészeti és villamos rendszereinek kialakítását, valamint a közös használatú terek kiépítését végzi.

Az EBH INVEST és az Óbudai Egyetem közötti együttműködés több évre nyúlik vissza.

Ennek eredményeként a diákok, a projektlátogatások keretein belül szerzett tapasztalataikat az órán tanultakkal párhuzamosan tudják hasznosítani, illetve az egyetem által szervezett állásbörzéken és egyéb programokon keresztül lehetőségük nyílik gyakornoki és diákmunkára jelentkezni a vállalathoz.

Fotó: EBH INVEST

Jelenleg is dolgoznak Ybl-s hallgatók a kivitelezésen

Áprilisban újabb projektlátogatásra került sor, melynek során ezúttal 13 diák pillanthatott be a műemlékfelújítás kulisszatitkaiba.

Az EBH INVEST főépítésvezetője a rövid munkavédelmi oktatást követően beavatta az érdeklődőket az épület múltjába és a jelenlegi felújítás részleteibe. Ezt követően, az építésvezető körbevezette a hallgatókat az épületben, miközben mesélt a projekt érdekességeiről és a nagyobb figyelmet igénylő épületrészekről.

Fotó: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

A projekt felelősei − a kísérő tanár bevonásával − igyekeztek interaktívvá tenni a látogatást.

Kifejezetten pozitív élményt adott a résztvevőknek, hogy a helyszínen ott volt egy diáktársuk, aki jelenleg a Krausz Palota kivitelezésén dolgozik az EBH munkatársaként, mint helyszíni építésvezető gyakornok. Így egy személyes ismerőstől, elsőkézből tudhatták meg milyen EBH-snak lenni. Kiemelte diáktársainak azokat a szempontokat, melyek egyetemi hallgatóként szerinte nagyon fontosak egy munkahelyen: jó csapat, rugalmas munkaidő, segítőkész kollégák.

Az EBH INVEST HR-es munkatársa az esemény során mesélt a vállalatról, a folyamatban lévő és lezajlott kivitelezésekről, továbbá bemutatta a jelenlegi nyitott pozíciókat. Most 3 diákkal van folyamatban egyeztetés: közülük mindannyian a projektlátogatás hatására döntöttek úgy, hogy jelentkeznek a vállalathoz.

Galéria

Mi épül?EBH INVESTműemlékfelújításBudapestműemlékrekonstrukció

Hírlevél

Hirdetés