2024.04.23, Kedd
Főszerepben a mozgás: elkészült Zalaegerszegen az Alsóerdei Sport- és Élménypark
Fotók: Balaicz Zoltán/Facebook

Főszerepben a mozgás: elkészült Zalaegerszegen az Alsóerdei Sport- és Élménypark

MTI, magyarepitok.hu

2022.05.01. 10:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Az egykori alsóerdei napközis tábor helyére a szabadidő eltöltésére alkalmas parkot hozott létre a Szabadics Zrt.

Hirdetés

A Modern városok program (MVP), valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által biztosított forrásból elkészült Zalaegerszegen az Alsóerdei Sport- és Élménypark, amely a későbbiekben két további beruházással is bővül - közölte a projektet záró sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán, a város polgármestere. A komplexum megvalósításáról többször cikkezett lapunk, amelyet a Szabadics Zrt. kivitelezett.

Fotók: Balaicz Zoltán/Facebook

Az Alsóerdei Sport- és Élményparkban egyebek mellett

  • erdei kalandpark,
  • különféle játszóterek,
  • multifunkciós sportpályák,
  • füves pálya,
  • KRESZ-park,
  • salakos kerékpárpálya,
  • futópálya,
  • továbbá négyévszakos, műanyag borítású sípálya is várja a sportolni vágyókat.

Balaicz Zoltán arról számolt be, hogy az MVP csaknem 4 milliárd, a TOP pedig több mint 1,2 milliárd forintot biztosított az egykori alsóerdei napközis tábor helyén az élménypark létrehozására, valamint a további két ütemben megvalósuló fejlesztésekre.

A következő fázisban a búslakpusztai sportlőteret újítják fel és bővítik, valamint a tévétornyot és annak környezetét korszerűsítik, illetve túraútvonalakat alakítanak ki.

A polgármester jelezte: az április 22-e óta már üzemelő élménypark elemeinek többségét ingyenesen használhatják a látogatók, illetve a parkolásért sem kell fizetni, csupán néhány attrakció használatért szednek belépődíjat.

Vigh László, a térség parlamenti képviselője arról beszélt: a befektetők egy lehetséges helyszín kiválasztásakor arra is kíváncsiak, hogy az adott településen milyen körülmények, szolgáltatások vannak. Zalaegerszegen több olyan lehetőséget is biztosítani szeretnének az itt élőknek vagy ide érkezőknek, mint a most elkészült szabadidős létesítmény, ami mára a város egyik legszebb helye lett.

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Zalaegerszegsportpályaszabadidőpark

Hírlevél

Hirdetés