2024.03.19, Kedd
Így halad a székesfehérvári kórház új belgyógyászati tömbjének fejlesztése
Látványterv: Székesfehérvár MJV önkormányzata

Így halad a székesfehérvári kórház új belgyógyászati tömbjének fejlesztése

magyarepitok.hu

2022.06.20. 15:30 - Füzi Nikolett

​A Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciumának kivitelezésében már javában zajlanak a munkálatok a székesfehérvári Szent György Kórház bővítésén, amely során egy több mint hatezer négyzetméteres új belgyógyászati tömbbel bővül az intézmény.

Hirdetés

A márciusi alapkőletételt követően már az ütemterveknek megfelelően halad, és hamarosan megkezdődnek a cölöpalapozási munkálatok a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati tömbjének kialakítása során.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a nagyszabású egészségügyi beruházás során a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma kivitelezésében több mint hatezer négyzetméteres épülettel bővül Székesfehérvár központi kórháza. A projekt a Beruházási Ügynökség megbízásából, a Modern Városok Program keretén belül valósul meg mintegy 11,5 milliárd forintból. A munkálatok várhatóan 2023 végén fejeződnek be.

Az új intézmény egy háromszintes, 112 ágyas belgyógyászati tömb lesz, amelyben helyet kap a kórház onkológiai, pulmonológiai, valamint a felnőtt és gyermek infektológiai osztálya is.

 

Látványterv: Székesfehérvár MJV önkormányzata

 

Speciális felügyelet mellett zajlanak a földmunkálatok

Az egészségügyi fejlesztés aktuális előrehaladásával kapcsolatosan Pető Anita, az  Épkar Zrt. építésvezetője tájékoztatta lapunkat. Az elmúlt hónapban a kivitelező konzorcium számos feladattal haladt előre a több részből összetevődő projekt során. A szakemberek elkészültek a szükséges közmű kiváltásokkal az új belgyógyászati tömb építési területén, amelyek elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy az elavult épületegyüttesek bontását elvégezhessék.

„Ennek kapcsán elkezdődtek a földmunkálatok, melyet folyamatos múzeumi és lőszermentesítési felügyelet mellett végzünk”

– fejtette ki az építésvezető.

Hozzátette, a tervek szerint június végén indul a cölöpalapozás, ezzel párhuzamosan pedig zajlik a C épület bontása is, amely előreláthatólag másfél hónapot vesz majd igénybe.

Mindemellett már a további kiviteli tervekhez szükséges konzultációk is folyamatban vannak: jelenleg egyeztetnek a kórház orvostechnológiai felszereléseinek és bútorainak beépítéséről.

Lényegesen gyorsabb és biztonságosabb lesz a betegek ellátása

Az épületben emeletenként szeparálják majd el a különböző profilokat, továbbá modern, 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, amelyekhez minden esetben tartozni fog önálló vizesblokk is.

Ezen felül a projekt részét képezi a közel 1000 négyzetméteres összekötő folyosó felújítása is, aminek köszönhetően egy függőhíd fogja közvetlenül összekapcsolni a sürgősségi ellátó egységet a diagnosztikai tömbbel, ezáltal rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva.

Mi épül?Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Fejér megyekórházfejlesztésSzékesfehérvárFejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató KórházSzékesfehérvári kórházegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés