2024.03.19, Kedd
Gyermek-víziparadicsommal bővült a nemzetközi jelentőségű békési gyógyfürdő
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyermek-víziparadicsommal bővült a nemzetközi jelentőségű békési gyógyfürdő

MTI

2022.08.12. 15:30 - Kolinek Nóra

A vízi gyermekparadicsom mellett elkészültek a termál aquapalota névre hallgató fejlesztés kiviteli tervei is.

Hirdetés

Átadták augusztus 10-én a Gyulai Várfürdőben az új vízi gyermekjátszóteret és medencét, amelyre több mint egymilliárd forintot költöttek. Ahogy korábban megírtuk a kivitelezést a Futizo Kft. végezte el.

A 2002-ben épült szabadtéri gyermekmedencét teljesen elbontották, helyette egy csaknem kétszer nagyobb területű, 600 négyzetméteres élménymedence épült 11 méter magas várral, négy csúszdával, ahol egyidőben akár 200 gyerek is tartózkodhat. A medencék mellett kialakítottak egy baba-mama-barát játszóteret is.

Az egymilliárd ötvenmillió forintból nyolc hónap alatt megépült "élményinstalláció" Kun Miklós ügyvezető igazgató szerint Magyarországon egyedülállónak számít, a Balatonon épül hasonló, és Közép-Európában is csak két hasonló üzemel.

 

Fejlesztik a wellness részleget is

A Gyulai Várfürdő 2021 januárjában kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-től 2,88 milliárd forint állami támogatást, amelyet 280 millió forint önerővel egészítettek ki.

Az összegből a vízi gyermekparadicsom mellett elkészültek a termál aquapalota névre hallgató fejlesztés kiviteli tervei, ám a fennmaradó 1,8 milliárd forintból csak szűkített műszaki tartalommal lehet megvalósítani az elképzeléseket, amelyek a wellness- és szaunarész, illetve a kültéri csúszdás medence fejlesztését jelenthetik.

A Gyulai Várfürdőben 2013 decemberében adták át a 2,4 milliárd forintból megépült családi élményrészleget, az aquapalotát; 2020 tavaszán pedig 288 millió forintból energetikailag korszerűsítették az 50-es és 25 méteres medencéket.

A fürdőt a Magyar Turisztikai Ügynökség a nemzetközi jelentőségű gyógyfürdők közé sorolta. Az első hét hónapban a Békés megyei városban 113 ezer vendég 321 ezer vendégéjszakát töltött. Az ide látogató turisták 91 százaléka belföldről érkezik, külföldről Romániából, Csehországból és Szerbiából látogatnak ide.

A Gyulai Várfürdőt 1959. május 1-jén nyitották meg, már abban az évben több mint 200 ezer vendéget fogadott.

Mi épül?Gyulai VárfürdőGyula

Hírlevél

Hirdetés