2024.03.19, Kedd
Wellnessel ellátott négycsillagos szállodával bővülhet a tiszavasvári strandfürdő
Főkép: részlet a Tiszavasvári Strandfürdő 2016-os videójából/YouTube

Wellnessel ellátott négycsillagos szállodával bővülhet a tiszavasvári strandfürdő

magyarepitok.hu

2022.08.11. 07:40 - Kalácska-Nagy Nóra

A szállodában étterem, valamint wellness+bowling épületrész is helyet kap.

Hirdetés

Tiszavasvári Város Önkormányzata keresi a kivitelezőt az új, 50 szobás, négycsillagos szálloda építésére, amely a strandfürdő melletti területen valósulna meg konferenciateremmel és wellnessel – olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben. Az ajánlatokat szeptember 9-ig várják.

A szálloda alapvetően kétszemélyes elhelyezéssel készül, pótágyazási lehetőséggel, így az összes elhelyezhető vendégszám 150 fő. A fejlesztés helyszíne az 5702/14 helyrajzi számú önkormányzati terület 15.422 négyzetméter nagyságban, minden szempontból megfelelő tájolással és elérhetőséggel.

 

Többszintes, lapostetős kialakítást terveznek

A tervezett szálloda meglévő, kiépített burkolt utakkal határolt zöldterületre épül, ezért mindössze belső parkolót és gyalogjárdát szükséges kiépíteni.

A tervezett szálloda három dilatációs egységre és így három tűzszakaszra bontott. Többszintes, lapostetős épület, amely egy tengelyre szerkesztett, egyenes elrendezésű, három, jól elválasztható épületrészből tevődik össze.

A tervezett szállodában kialakítanak egy 100 adagos főzőkonyhát is. Az étteremben egyidőben 70-80 fő kényelmesen el tud helyezkedni. A főépületben található konferenciaterem és étterem hasznos alapterülete 757,69 négyzetméter, az éttermi terasz területe 68,65 négyzetméter, a konferenciaterem terasz területe 102,05 négyzetméter.

A wellness+bowling épületrész hasznos alapterülete 856,75 négyzetméter, a wellness teraszok területe 150,43 négyzetméter, a külső termálmedence területe pedig 68 négyzetméter. A szálloda üzemeltetéséhez 800 méter talpmélységű termálkút megépítése szükséges, amely jogerős vízjogi létesítési engedéllyel rendelkezik. A vendégszobai épületszárny hasznos alapterülete a fedett teraszokkal együtt 2010,14 négyzetméter.

A teljes épület akadálymentesített kialakítással készül, ezért minden épületszárnyhoz külön lift létesül; a szállás épületrészhez 2 darab, a konferencia épületrészhez és a wellness épületrészhez egy-egy.

A parkosítás során 4349 négyzetméteren tereprendezés, fásítás, gyepesítés, cserjék kiültetése, továbbá 3000 fm öntözőrendszer kiépítése történik meg. A kivitelezés tartalmazza a teljeskörű villamoshálózat kiépítését és a gépészeti munkák elvégzését is.

Mi épül?Tiszavasváriszállodaberuházásstrandwellnessfürdő

Hírlevél

Hirdetés